tonijn taartje - koolhydraatarm/vrij
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Koolhydraat arme maaltijd met heel veel smaak en goed vullend. Ziet er mooi uit op het bord, wat het eten nog plezieriger maakt.
Voorbereiden kost nog geen 10 minuten en kan van te voren gemaakt worden, dan alleen nog n half ur in de oven.
Ingrediënten 1 recipe.people
Blikje tonijn op olijfolie, cherry tomaatjes, lente uit, 2 eieren, 50ml room, peper/zoutVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 595,33 kcal |
Koolhydraten | 6,59 g |
Eiwitten | 57,76 g |
Vetten | 37,04 g |
Benodigdheden
Kleine springvorm (12cm), bakpapierVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Vouw een stuk bakpapier helemaal in de springvorm (kreukels zijn niet erg)
Bereidingswijze
Snij 6 sherry tomaatjes in 2en en verdeel deze in de springvorm. Snij 4 lente uitjes in kleine ringetjes, meng deze met de (uitgelekte) tonijn en verdeel deze over detomaatjes. Maak er met een vork een beetje platte bovenkant van.
Klop 2 eieren samen met de room en peper en zout in een apart kommetje en schenk deze dan uit in de springvorm. Zorg dat alles bedekt is, druk evt nog wat aan met je vork.
Nu 30 minuten in de oven op 220 graden.
Als het uit de oven komt voorzichtig het bakpapier eraf trekken en in zn geheel op een bord leggen.
.
Serveertip
Ik serveer er een komkommersalade en een klein schaaltje zarte olijven bij (op hetzelfde bord). Jammie