Varkenshaas

  • Nederlands,
  • 20-30 min.

Lekkere varkenshaas met een heerlijke jus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 dikke plakken varkenshaas
2 eetl bloem
50 gr boter
3 eetl madeira
1 eetl maizena
1 eetl tomatenketchup
peper,zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Droog het vlees met keukenpapier, roer door de bloem wat peper en zout en wentel daar het vlees door.
Verwarm de boter en bak het vlees aan beide kanten mooi van kleur.
Voeg wat warm water toe en laat het vlees in ong. 20-25 minuten gaar sudderen.
Schenk de madeira langs de rand in de pan, roer van de maizena en de tomatenketchup met 2 dl water een papje, neem het vlees uit de pan en schenk daar onder goed roeren het papje in.
Laat de saus koken en voeg naar smaak peper en zout toe en schenk de saus over het vlees.

Bron

oud kookboek

Serveertip

Lekker met krielaardappeltjes en groente.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

omajan avatar
omajan

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten