appelroomtaart

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-03-2013
  • appelroomtaart

    Appelroomtaart

    Appelroomtaart

  • appelroomtaart

    Appelroomtaart

    Appelroomtaart

  • appelroomtaart

    Appelroomtaart

    Appelroomtaart

hetelucht oven 180 c
electrische oven 200 c
gas oven op stand 4

Deel dit recept

Ingrediënten
Bodem:
250 gr zelfrijzendbakmeel
125 gr suiker
150 gr boter
1 ei

Vulling:
4 grote appels
zakje vanille suiker
beetje kaneel

Bakkersroom:
4x eigeel
100 gr suiker
zakje vanille suiker
65 gr bloem
500 ml melk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakvorm 24 cm
mixer
kom

Voorbereiding

Schil de appels en meng dit met de vanille suiker en kaneel.Laat intrekken terwijl u de rest klaar maak

Bereidingswijze

Voor de bodem mengt u alle ingredienten bij elkaar en snij de boter met twee messen klein.Kneden tot een mooie bal.Verdeel dit over de bodem en zijkant van u ingevette bakblik.

Voor de room doet u de eigelen met de suiker en vanille suiker in een kom. Mix dit tot het een mooi geheel is.Dan de bloem er beetje voor beetje bij.Daarna de melk erbij ook beetje voor beetje.Ongeveer 5 minuten mixen. Doe dit alles in een steelpannetje en al roerend aan de kook brengen op laag vuur.Dan nog 5 minuutjes zachtjs door laten koken.Af en toe zachtjes roeren.
Ondertussen de appelpartjes dakpans gewijs verdelen over de bodem.Als de room klaar is over de appels gieten.
Nu kan hij de oven in.
60 minuten

Serveertip

Het lekkerst is de taart na een paar uur in de koelkast te hebben afgekoeldMet de over gebleven eiwitten maak ik voor de kinderen schuimpjes.
4 eiwitten met 275 gr poedersuiker.
Zorg dat je bak en mixer goed ontvet zijn met azijn.
klop eerst de eiitten stijf en dan beetje bij beetje de poedersuiker erbij.Ongeveer een kwartiertje moet je wel mixen.
Op bakpaier met twee lepels hoopjes maken.Zeker wel ander half uur in de oven.Op 100 graden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten