Pasta al limone e basilico
- Italiaans,
- 0-10 min.
- Geplaatst op 24-03-2013
Ingrediënten 4 personen
400 gr spaghetti12 el extra vergine olijfolie
2 tenen knoflook, fijn gehakt
1/2 rode chilipeper, fijngehakt
1 vleestomaat, vruchtvlees zonder de zaadjes in blokjes
een handvol verse basilicumblad, grof gescheurd
1 biologische citroen, zonder waslaag in smalle partjes
1 biologische citroen waarvan het sap en de geraspte schil
zout en vers gemalen zwarte peper
40 gr parmezaan
20 gr boter
Bereidingswijze
- Breng een pan met lichtgezouten water aan de kook, doe de paste erin en kook deze al dente
- verhit de olijfolie in een grote koekenpan, doe de knoflook en chilipeper erin en smoor alles in ca. 1 minuut op halfhoog vuur gaar.
- giet de pasta af, vang een paar el kookvocht op en schep de pasta door de knoflook en de chilipeper. Voeg een scheutje kookvocht toe samen met basilicum, tomaat, citroenpartjes, citroenrasp en citroensap.
- breng op smaak met zout en peper. Voeg als de saus te dik is nog wat kookvocht toe.
- Roer de boter en de parmezaan door de pasta, neem van het vuur en serveer direct
Bron
Twee gulzige Italianen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties