Raapstelen en veldsla/spinazie soep

  • Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-03-2013

Ik wilde weer eens wat anders dan een stamppotje of salade maken met deze groenten, en het was zeer geslaagd!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram veldsla of (wilde) spinazie
3 bosjes raapstelen
3 aardappels
3 tenen knoflook
1 grote ui
100 gram rijst
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel chiliflakes
peper en zout toevoegen
1 eetlepel boter
1 1/2 liter water
3 bouillonblokjes (kip)
handjevol pijnboompitten
200 gram ham, bacon of ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pan, staafmixer

Voorbereiding

ui grof snijden (alles wordt toch met de staafmixer fijngemaakt, dus snipperen hoeft niet), knoflook pletten en velletje verwijderen, veldsla/spinazie en raapstelen met ruim water wassen en de worteltjes verwijderen. Aardappels schillen, wassen en in stukjes snijden.

Bereidingswijze

Boter in grote pan, ui en knoflook fruiten. Kerriepoeder en korianderpoeder toevoegen. Aardappels en rijst erbij. Dan de raapstelen en veldsla/spinazie erbij en laten slinken. Water met bouillonblokjes toevoegen, aan de kook brengen en ca. 30 minuten laten koken totdat de rijst en aardappels gaar zijn. Dan de staafmixer erdoor en op smaak brengen met chiliflakes, peper en zout. Door de rijst wordt de soep lekker romig, waardoor je geen room nodig hebt.

Bron

inspiratie uit verschillende recepten

Serveertip

Lekker met geroosterde pijnboompitjes (kort in droge koekenpan bakken) en met blokjes of reepjes ham of uitgebakken spek of een gekookt ei in stukjes er op.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten