Ei in brood

  • Ontbijt
  • 0-10 min.
  • Ei in brood

    Ei in brood

    Ei in brood

Op veel Amerikaanse blogs zie je ze voorbij komen. Eggs in the hole, One Eyed Jacks, Eggs in a basket, Bullseye eggs, Eggs in a nest of hoe je het ook wilt noemen! "Klinkt allemaal heel interessant, maar is het niet gewoon een boterham met daarin een simpel eitje?" Eigenlijk wel, maar dit is geen gewoon gebakken eitje. Qua smaak is het net wat anders dan een normaal gebakken ei en het ziet er natuurlijk ook veel leuker uit. De geweldige Nima van Cuisine La Nima deelt vandaag het recept! Of naja, voor zover je het een recept kan noemen…

Deel dit recept

Ingrediënten
Benodigdheden
2 eieren
vier sneetjes brood
boter of smeerkaas
zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 483,60 kcal
Koolhydraten 57,92 g
Eiwitten 23,18 g
Vetten 17,02 g

Voorbereiding

Voorverwarm de oven alvast voor op 200 °C. Steek met een ronde uitsteker een cirkel uit twee sneetjes brood. Je kunt het ook met een mes doen. Voor een leuk effect kun je ook andere uitstekers gebruiken, zoals een hartvormige of een stervormige uitsteker. Gooi de uitgestoken schijfjes niet weg, die bakken we gewoon mee!

Bereidingswijze

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de boterhammen en uitgestoken schijfjes erop. Smeer aan één kant van elke boterham wat boter of smeerkaas. Leg op een niet-uitgeholde boterham een uitgeholde boterham, zoals je hierboven op de afbeelding ziet.
Breek één ei boven de uitgeholde boterham en doe deze in het midden van het brood. Doe dit ook met de andere boterham. Breng eventueel op smaak met wat zout. Nu kunnen ze de oven in voor circa 5 minuten of tot het ei gestold is en de boterhammen wat knapperig zijn geworden.

Je kunt dit ook prima in een koekenpan bereiden. Verhit in een koekenpan wat boter. Bak het brood aan één kant lichtbruin en krokant en keer vervolgens de boterham. Breek in het cirkeltje een ei en bak dit tot het ei gestold is. Om het geheel af te maken kun je er een beetje verse bieslook of peterselie overheen strooien.

Bron

http://www.womanistical.nl/culinair/recept-ei-in-brood-gebakken-egg-in-a-basket/

Serveertip

Je kunt het variëren door tussen de boterhammen een plakje kaas bij te doen of strooi op het ei wat gemengde kruiden overheen. En ja, dit is het zo`n beetje! Het is echt heel simpel, maar alsnog is dit een geweldig idee voor een ontbijt op bed of als je je dierbaren een keertje onverwachts met iets kleins wilt verrassen. Uiteraard is het ook gewoon lekker voor jezelf op een lazy sunday!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Criszzzzz avatar
Criszzzzz

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten