Paella met chorizo en gamba`s

  • Spaans,
  • 30-60 min.

Lekkere pittige spaanse paella met grote gamba`s en chorizo.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 ½ liter kippenbouillon
- kurkuma
- 2 uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper fijn gesneden
- 1 rode paprika en 1 gele paprika
- 1 blikje mais
- 500 g basmati rijst
- 1 blik tomatenblokjes
- 300 g doperwten
- 500 g grote gamba`s diepvries
- 1 chorizo in kwartjes
- 100 ml droge witte wijn
- handvol peterselie fijngehakt
- 3 citroenen in partjes
- peper en zout

Gamba`s (van tevoren bereiden:)
- 8 teentjes knoflook in ringen
- peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote wok of grote braadpan

Voorbereiding

Pel de garnalen en kook deze in ongeveer 1 cm water met de knoflook ringen. Als ze roze worden, uit het water halen en apart leggen.

Snij alles en zet vast water op voor de bouillon.

Bereidingswijze

Verwarm in een grote wok olijfolie en fruit de ui, knoflook en peper.
Voeg de rijst en de wijn toe en roer tot de rijst glazig word. Voeg de tomatenblokjes, doperwten en paprika toe.
Voeg bouillon toe tot rijst net onder staat.
Voeg de mais toe.
Laat dit ongeveer 20 minuten koken onder af en toe roeren.
Voeg de chorizo toe en meng goed door.
Voeg naar smaak kurkuma toe(dit geeft de gele kleur) en peper en zout.

Proef de of de rijst gaar is zodra het water bijna op is. Is dit niet het geval, voeg dan nog wat bouillon toe.

Voeg op het eind de gamba`s en fijn gesneden peterselie toe.

Snij de citroenen in partjes en serveer apart.

Bron

www.okokorecepten.nl

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

adsci avatar
adsci

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten