Pittige kapucijnerschotel

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-03-2013

Een lekker pittig gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetl.boter,250 gr.kleine aardappeltjes,1 ons magere spekblokjes,1 grote ui,zout,cayennepeper,1 grote rode paprika,2 ons gehakt, 2 ons dikgesneden salami, 1 pond kapucijners,1 eetl. grove mosterd, 1 dl. bier
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
BRAADPAN

Voorbereiding

ui pellen en in stukjes,salami in blokjes snijden,paprika in stukjes.Zelf heb ik er nog twee teentjes knoflook bijgedaan

Bereidingswijze

Verhit de boter in de pan en laat de spekblokjes 3 min. zachtjes bakken, voeg de paprika en de uisnippers aan
de spekjes toe en bak ze 2 min. mee. Voeg de gehakt toe en bak het in 4 min. rul. Voeg dan de salamistukjes en de aardappeltjes toe en bak ze 5 min. mee. Voeg dan de pils, zout en cayennepeper toe en laat het geheel 12 min. zachtjes koken
De kapucijners 1 nacht laten weken. Ze dan 20 à 25 min. koken(proef of ze gaar zijn) en meng ze daarna (zonder vocht door het aardappelmengsel. Laat het totale gerecht 5 min. door en door warm worden. Haal de pan van het vuur en meng de mosterd erdoor

Bron

oud recept en weet niet meer waaruit

Serveertip

Heerlijk met courgette/ui en kruiden zoetzuur.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten