Spareribs

  • Internationaal,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 23-03-2013
  • Spareribs

    Spareribs

    Spareribs

  • Spareribs

    Spareribs

    Spareribs

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 grote sparerib stukken

Voor de marinade:
5 el ketjap manis
2 el honing
½ mespunt cayennepeper
1 teen knoflook (geperst)
1 el tomatenpuree
1 el bruine suiker

Voor de saus:
2 el honing
2 el ketjap manis
½ teentje knoflook (geperst)
1 grote lepel kerriepoeder
zout en peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng alle ingrediënten voor de marinade en smeer de spareribs ermee in. Laat ze hier 2 uur in marineren.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bak de spareribs in het midden van de oven in 60 minuten gaar. Maak de saus door de ingrediënten goed te mengen.

Gril de spareribs eventueel nog kort op de barbecue.

Bron

Keurslager

Laatste reacties

denisevd85 avatar
denisevd85 12-12-2017

Hier thuis is dit een recept dat herhaaldelijk terugkomt! Er wordt soms zelfs gesmeekt of ik het alsjeblieft weer een keer wil maken. Vanavond ook weer op het menu met een lekkere coleslaw. Groetjes Denise

scouton avatar
scouton 02-08-2016

Super lekker, vandaag gemaakt en hij staat nu vast op de herhaallijst!

pwiggers avatar
pwiggers 16-01-2015

Deze zijn verrukkelijk. Ga ze gauw weer maken!

pwiggers avatar
pwiggers 22-12-2014

Afgelopen zaterdag je spareribs gemaakt. Ik heb ze net als DaZoNy 45 minuten voorgekookt. Door de marinade heb ik nog wat citroensap en een scheutje sherry gedaan. Ik heb ze in de oven gebakken op 220 graden plm. 20 minuten. Ze waren overheerlijk. Ik moet ze van mijn man heel gauw weer maken, dus....compliment en bedankt voor het recept! Hartelijke groet, Petra

lya1949 avatar
lya1949 23-10-2014

ga ik zeker maken

jur_koetse avatar
jur_koetse 08-06-2014

Ik zeg... die houden we erin! Heerlijk!

marliesvandeur avatar
marliesvandeur 08-06-2014

Overheerlijk recept. Mijn man en kinderen willen niet anders. Heb al meerdere keren een ander recept uitgeprobeerd, maar kom iedere keer hier op terug. Zelfs vandaag staan ze weer in de marinade. Dat wordt smullen vanavond

DaZoNy avatar
DaZoNy 17-04-2013

Vandaag weer gemaakt. Onze dochter is hier dol op en kan dan zo heerlijk "grommen" zo lekker vind ze het :D Top recept voor ons!!! Zelf kook ik de krabbetjes eerts een half uur met een bouillon zakjes en doe ze daarna in de marinade, vervolgens nog 45 min. in de oven.. Nom nom nom.

Divinely avatar
Divinely 30-03-2013

sparibs staan nu in de marinade. ik laat nog wel weten hoe het heeft gesmaakt!

Glutenvrij4 avatar
Glutenvrij4 30-03-2013

Bewaar ik even voor als het zonnetje meer schijnt ;-D Lijkt me erg lekker! Groetjes Marianne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten