Gestoofde sukadelappen met andijviestamppot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 23-03-2013
  • Gestoofde sukadelappen met andijviestamppot

    Gestoofde sukadelappen met andijviestamppot

    Gestoofde sukadelappen met andijviestamppot

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
ca. 750 g sukadelappen
200 g wortel, in kleine blokjes
100 gram roomboter
2 el plantaardige olie
80 g ui, gesnipperd
½ teentje knoflook, zeer fijn gesneden
1 el tomatenpuree
2 el grove mosterd
1 blaadje laurier
4 takjes tijm
300 ml rode wijn
300 ml runderbouillon
peper uit de molen
zout
wat bloem om het vlees mee te coaten

voor de andijviestamppot:
500 g andijvie, in dunne reepjes
1 kg aardappels
50 g roomboter
ca. 200 ml melk
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1171,19 kcal
Koolhydraten 74,80 g
Eiwitten 57,03 g
Vetten 61,25 g

Bereidingswijze

Verhit de plantaardige olie in een grote braadpan en voeg er de boter aan toe. Wacht tot de
boter is uitgebruist. Bestrooi de sukadelappen met peper en zout. Haal ze vervolgens door de bloem. Klop ze af en braad ze aan beide kanten bruin. Haal het vlees uit de braadpan en zet apart.
Doe nu de ui, wortel en knoflook in de pan en bak enkele minuten tot de ui zacht en glazig begint te worden. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg de mosterd toe en roer door. Blus af met de rode wijn. Laat de wijn even inkoken. Schenk de bouillon erbij, voeg de
tijm en laurier toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de sukadelappen weer in deze saus. Mochten de sukadelappen niet onder de vloeistof liggen, voeg dan voldoende water toe tot het vlees net aan onder de vloeistof staat. Breng
aan de kook en laat heel zachtjes 2 ½ uur sudderen met het deksel op de pan.

Maak de stamppot terwijl het vlees staat te sudderen.
Kook de aardappelen gaar in water met wat zout. Verwarm de melk. Giet de aardappelen goed af. Stamp ze fijn met de aardappelstamper en roer er de boter en beetje bij beetje de warme melk door, tot je een mooie rulle puree hebt. Breng op smaak met peper en zout en roer er met een houten lepel de andijvie door. Maak af met wat peper en zout.

Neem het vlees uit de pan en houd dit warm. Laat dit stoofvocht zonder deksel inkoken tot er ¾ van over is. Doe het vlees terug in de jus. Serveer met de andijviestamppot.

Bron

http://www.dekrat.nl/recepten/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten