Chinese Tomatensoep Echte Auwerwetse

  • Chinees, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-03-2013
  • Chinese Tomatensoep Echte Auwerwetse

    Chinese Tomatensoep Echte Auwerwetse

    Chinese Tomatensoep Echte Auwerwetse

Ervoor is voldoende voor zo'n 4 kommen wat tussen de haakjes staat is voor ongeveer 7 à 8 kommen soep. Dit recept smaakt echt zoals het vroeger bij de Chinees op de hoek verkrijgbaar was. Echt super.
Djah = Gember
Serèh = Citroengras
Koenjit = Kurkuma = Geelwortel
Ketoembar = Koreander
Sambal Badjak  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 ml Water (1 liter Water)
1 beetje Sesamolie
2 kleine of 1 middele Uien, klein gehakt (1 grote Ui, klein gesneden)
1halve Kipfilet, in blokjes (2 halve Kipfilet, in blokjes) bestrooide aan alle kanten met rijkelijk Kipkruidenmix
1/6 tubeTomatenpuree of klein blikje (1/3 tube Tomatenpuree of 1 groot blikje)
3 grote teentjes Knoflook, klein gehakt (5 grote teentjes Knoflook, klein gesneden)
1 flinke theelepel Kippenbouillonpoeder (2Kippebouillonblokjes)
600 ml Tomatensap (1 liter Tomatensap)
3 eetlepels Suiker + 'n beetje (6 eetlepels Suiker)
2 eetlepels Ketjap Manis + 'n beetje (4 eetlepels Ketjap manis)
1 eetlepel witte Wijnazijn (2 eetlepels witte Wijnazijn )
1/2 eierlepel Djahe +'n beetje (1 eierlepel Djahe, opgehoopt)
1/2 eierlepel Serèh +'n beetje (1 eierlepel Serèh, opgehoopt)
1/2 eierlepel Sambal + 'n beetje (1 eierlepel Sambal, opgehoopt, zelfgemaakte of kant en klare)
1 à 2 eetlepels Maïzena, opgehoopte in een kopje met water
1 klein pakje Mihoen, maak volgens aanwijzing op verpakking maar maak klein voordat je deze in de soep doet
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soepketel
Mes
Plankje

Bereidingswijze

`n Beetje olie (bodempje) in de soepketel en het ui even (glazig) smoren. Dan de blokjes kipfilet met `n beetje kipzout even meebakken. Vervolgens kan het water erbij samen met de bouillonblokjes, knoflook en de tomatenpuree. Laat dit geheel, op `n klein vuurtje, `n 1/2 uurtje pruttelen. Maak nu het papje (suiker, ketjap, wijnazijn, djahe, serèh en sambal) in een kommetje en roer dit goed door elkaar. Als het 1/2 uurtje om is schep de kipfilet even in een kom. Dit hoeft niet je kunt deze er ook gewoon in laten zitten. Voeg de tomatensap toe en laat even aan de kook komen. Dan kan het papje erbij en roer dit er goed onder, als alles weer aan de kook komt bind je het met de maizena. Dan kan de kipfilet erbij samen met `n klein pakje mihoen. Laat dit nog even aan de kook komen en is dan klaar om te eten. Smakelijk eten!!!

Bron

Aanpassing van recept

Serveertip

Kan eerder gemaakt worden, smaakt lekkerder als die wordt opgewarmd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten