Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

    Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

    Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

  • Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

    Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

    Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

  • Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

    Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

    Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

  • Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

    Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

    Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

  • Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

    Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

    Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

Runderstoofvlees blijft lekker, maar deze is wel verschrikkelijk lekker ! Ik had hem stiekem al eens gemaakt want wilde hem eerst zèlf proeven en door ontwikkelen tot wat lekkers. Daar het qua smaak een enorm succes was deel ik hem nu met een ieder. De schaal was dus gewoon leeg, op, zo lekker. Dit is een uitstekend bijgerecht bij een rijsttafel, nasi, bami, witte rijst, mihoen, zoetzure of pittige groente en ook lekker bij een gekookt krieltje met een tintje of neem zelf wat je lekker lijkt. Dit gaat ook uitstekend in de slowcooker voor de mensen die deze hebben. Probeer maar, ik hoor het wel hoe het was.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo doorregen sucade of runderlappen
4 teentjes knoflook (geperst)
3 uien (gesnipperd)
1 klein rood pepertje (fijn zonder zaad)
½ el citroensap
100-150 ml warme kippenbouillon
2 t djinten
1 t laos
1 ½ t djahé
1 t piment
1 t kurkuma
2 el ketjap
1 el sherry
1 el zoete soja
½ el hoisin
1 t sereh
1 t ketoembar (of verse koriander)
Klein snufje zeezout
3 el (wok)olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

Neem het rundvlees, laat het op kamertemperatuur komen en snij het in niet al te kleine blokjes. Snipper de uien, pers de knoflook. Neem een flinke wok en laat deze flink heet worden. Doe er dan wokolie of zonnebloemolie in. Deze is dan gelijk heet. Neem vooral géén olijfolie want die gaat vreselijk walmen daar deze niet geschikt is voor hoge temperaturen. Doe de blokjes rundvlees erin en wok ze snel, in porties, aan alle kanten bruin. Zo blijven de sappen in het vlees bewaard en blijft het mals. Voeg ui, pepertje en knoflook toe en wok even mee. Nu de sauzen, ketjap, mierzoete soja (toko of AH), hoisin en sherry en wok goed door elkaar. Voeg nu de overige kruiden en specerijen toe. Blus tenslotte af met warme kippenbouillon (water uit waterkoker) want de wok mag niet afkoelen totdat het net onderstaat en laat dan lekker op heel laag vuur 2 ½ - 3 uur doorpruttelen totdat het vlees boterzacht is geworden en alle smaken zijn ingetrokken. Af en toe even proeven en eventueel nog wat bijvoegen aan specerijen totdat je vind dat de smaken kloppen want dat is bij een ieder verschillend. De heerlijke saus zal wat inkoken dus zal vanzelf wat dikker worden. Als het te dun is eventueel binden met een ½ el maizena, maar dat is alleen nodig als je teveel bouillon hebt gebruikt. De smaak van vlees en saus zijn ietwat zoet/pittig, erg lekker! Serveren met je andere gekozen bijgerechten, lekker tafelen en smullen maar! Kooktip: kook nooit zonder zélf te blijven proeven!

Serveertip

Lekker bij bami, nasi, witte rijst, mihoen, kriel, zoetzure groente, atjar, hete bonen of chinese kool, komkommersalade (met koriander).

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Doorsturen

Home Recepten