Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-03-2013
  • Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

    Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

    Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

  • Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

    Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

    Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

  • Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

    Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

    Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

  • Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

    Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

    Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

  • Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

    Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

    Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

Runderstoofvlees blijft lekker, maar deze is wel verschrikkelijk lekker ! Ik had hem stiekem al eens gemaakt want wilde hem eerst zèlf proeven en door ontwikkelen tot wat lekkers. Daar het qua smaak een enorm succes was deel ik hem nu met een ieder. De schaal was dus gewoon leeg, op, zo lekker. Dit is een uitstekend bijgerecht bij een rijsttafel, nasi, bami, witte rijst, mihoen, zoetzure of pittige groente en ook lekker bij een gekookt krieltje met een tintje of neem zelf wat je lekker lijkt. Dit gaat ook uitstekend in de slowcooker voor de mensen die deze hebben. Probeer maar, ik hoor het wel hoe het was.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo doorregen sucade of runderlappen
4 teentjes knoflook (geperst)
3 uien (gesnipperd)
1 klein rood pepertje (fijn zonder zaad)
½ el citroensap
100-150 ml warme kippenbouillon
2 t djinten
1 t laos
1 ½ t djahé
1 t piment
1 t kurkuma
2 el ketjap
1 el sherry
1 el zoete soja
½ el hoisin
1 t sereh
1 t ketoembar (of verse koriander)
Klein snufje zeezout
3 el (wok)olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

Neem het rundvlees, laat het op kamertemperatuur komen en snij het in niet al te kleine blokjes. Snipper de uien, pers de knoflook. Neem een flinke wok en laat deze flink heet worden. Doe er dan wokolie of zonnebloemolie in. Deze is dan gelijk heet. Neem vooral géén olijfolie want die gaat vreselijk walmen daar deze niet geschikt is voor hoge temperaturen. Doe de blokjes rundvlees erin en wok ze snel, in porties, aan alle kanten bruin. Zo blijven de sappen in het vlees bewaard en blijft het mals. Voeg ui, pepertje en knoflook toe en wok even mee. Nu de sauzen, ketjap, mierzoete soja (toko of AH), hoisin en sherry en wok goed door elkaar. Voeg nu de overige kruiden en specerijen toe. Blus tenslotte af met warme kippenbouillon (water uit waterkoker) want de wok mag niet afkoelen totdat het net onderstaat en laat dan lekker op heel laag vuur 2 ½ - 3 uur doorpruttelen totdat het vlees boterzacht is geworden en alle smaken zijn ingetrokken. Af en toe even proeven en eventueel nog wat bijvoegen aan specerijen totdat je vind dat de smaken kloppen want dat is bij een ieder verschillend. De heerlijke saus zal wat inkoken dus zal vanzelf wat dikker worden. Als het te dun is eventueel binden met een ½ el maizena, maar dat is alleen nodig als je teveel bouillon hebt gebruikt. De smaak van vlees en saus zijn ietwat zoet/pittig, erg lekker! Serveren met je andere gekozen bijgerechten, lekker tafelen en smullen maar! Kooktip: kook nooit zonder zélf te blijven proeven!

Serveertip

Lekker bij bami, nasi, witte rijst, mihoen, kriel, zoetzure groente, atjar, hete bonen of chinese kool, komkommersalade (met koriander).

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 14-05-2013

Oh Ale, dit kan alleen maar lekker zijn!! Thanks ;) Groetjes Marijan

tl89 avatar
tl89 14-05-2013

dit recept was heerlijk!!

slaatje101 avatar
slaatje101 07-04-2013

Vandaag gemaakt...volgende keer maar dubbele hoeveelheid... Ondanks dat ik Piment nergens kon vinden en moest weglaten. (tips waar te kopen?) nomineer het recept overigens...

karin11213 avatar
karin11213 30-03-2013

Gezien de goede berichten op dit recept neem ik hem van je mee. Je hoort hoe het heeft gesmaakt. Fijne paasdagen. Groetjes Karin

Glutenvrij4 avatar
Glutenvrij4 30-03-2013

Dit recept bewaar ik want wat ziet het er lekker uit!!!! Groetjes Marianne

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 27-03-2013

We hebben het vandaag gegeten, maar weet je wat nou zo jammer vind......Dat er niks over is anders had ik er morgen wéér van kunnen smullen. Volgende keer maak ik een dubbele portie. Bedankt voor weer zo`n lekker recept, Wilmie.

Fressnapf avatar
Fressnapf 24-03-2013

Leuk en ja is lekker, beetje klooien met smaakjes en dan komt dit om de hoek. Iedereen lekker van smullen!

Christel1976 avatar
Christel1976 24-03-2013

Heb dit vandaag gemaakt....opniieuw een waanzinnig lekker gerecht. Gaat bij de favorieten gezet worden!!!!! :-)

carolinee1 avatar
carolinee1 24-03-2013

Het staat te pruttelen. Ruikt lekker. Groetjes Caroline

maryde avatar
maryde 22-03-2013

Lijkt me lekker, als ik de slw cooker gebruik, dan na het wokken een tijdje slowen?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten