Lekker pittig: Roergebakken biefstukreepjes met knoflook en
- Mexicaans,
- 20-30 min.
Ff wat lekker pittigs op tafel, al die sneeuw... Hier word je warm van en het is echt heel erg lekker!
PS: voor degenen onder ons die niet zo van biefstuk houden, dit is ook lekker om met kipfilet te maken of met vegetarische reepjes!!!
Ingrediënten 4 personen
750 gr kogelbiefstuk (in reepjes gesneden, let op hoe de draad loopt he, anders word het elastiek...)2 el Tex-Mex of Cajunkruiden
2 el olijfolie
2 rode uien (in smalle ringetjes)
4 teentjes knoflook (in schijfjes gesneden)
2 el jalapenopeper-ringetjes (potje, Casa Fiesta, fijner gesneden)
1 gele paprika (in reepjes)
evt 2 el fijngesneden koriander
Benodigdheden
Snijplank, scherp (koks)mes, wok, alufolie.Voorbereiding
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen en meng de kruidenmix en olijfolie er goed door, laat een kwartiertje intrekken.
Bereidingswijze
Verhit de wok op hoog vuur en bak de biefstukreepjes snel rondom bruin maar lekker sappig (rose). Haal uit de wok, hou ze warm onder alufolie.
Roerbak dan de uien, knoflook, peper en paprika een minuutje in het achtergebleven vocht, voeg evt nog wat olie toe en doe de biefstukreepjes terug in de wok. Breng evt op smaak met zout en peper en de fijngesneden koriander. Serveer direkt en eet smakelijk!
Bron
Viva Mejico, een kookboekje uit.. juist ja :) maar wel iets aangepast
Serveertip
Heerlijk met rijst, maiskolfjes of een verse in boter gestoofde maiskolf p.p., een pittige tomatensaus en een frisse salade. Buon Appreveche!