Pikante worst met ketjap en knoflook
- Aziatisch, Bijgerecht
- 10-20 min.
Een saucijsje is zo gewoon, maar toen kwam ik dit tegen. Gebruik ze eens helemaal anders en wel op z`n Aziatisch, echt verrassend lekker. Geen extra zout of andere kruiden meer toevoegen want saucijzen die je bij de slager of in de winkel koopt zijn al gekruid en dat is ruim voldoende om er met de rest dit lekkers mee te maken
Ingrediënten 4 personen
4 varkenssaucijzen2 el olie
3 tenen knoflook, gesnipperd
1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
8 bosuitjes, in stukjes
6 el ketjap manis
3 el water
Benodigdheden
hapjespanBereidingswijze
Snijd de vellen van de saucijzen door en haal het vlees eruit. Snijd het vlees vervolgens klein. Verwarm de olie in een hapjespan en bak het worstvlees rul. Voeg knoflook, rode peper en bosui toe en laat die zachtjes circa 2 minuten meebakken. Giet de ketjap en water in de pan en laat op zacht vuur nog ongeveer een paar minuten pruttelen.
Bron
Receptenboek Keurslager
Serveertip
Lekker met gewokte noedels en broccoli.