Malse Italiaanse varkenshaas tonnato
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 20-03-2013
Heerlijke malse varkenshaas op zijn Italiaans uit de oven en anders dan anders, maar zo lekker ! Misschien verbaasd, maar dit recept is nog slank ook. 310 Kcal per portie p.p. staat in het boek.
Ingrediënten 4 personen
2 varkenshaasjes1 blikje tonijn in olie
2 el creme fraiche
2 el mayonaise
Rasp van een limoen
1 el kappertjes
3 ansjovisfilets
1 fijngesneden bosui
Zeezout
Zwarte peper
Beetje sap van limoen
Benodigdheden
ovenschaal, koekenpan, staafmixerBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden. Braad de varkenshaasjes rondom bruin en bestrooi ze met zout en peper. Plaats ze in de oven tot ze een kerntemperatuur hebben van 58 graden (ongeveer 15 minuten). Laat ze afkoelen totdat ze nog lauwwarm zijn en snijd in hele dunne plakjes. Meng de tonijn, ansjovis, mayonaise, limoenrasp en creme fraiche met de staaf¬mixer en breng dit op smaak met zout, peper en eventueel nog wat limoenrasp. Voeg kappertjes en bosui toe, maar houd een beetje apart voor de garnering.
Verdeel de varkenshaas over 4 bordjes, verdeel er de tonijnmayonaise overheen en garneer met kappertjes en bosui.
Bron
Receptenboek keurslager
Serveertip
Lekker met een Italiaanse pasta salade.
Laatste reacties
Hey Alex dit heerlijke recept neem ik van je mee. Groet Ria
Ook lekker, ik neem het mee groetjes Susan