Macarons met witte chocolade

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-03-2013
  • Macarons met witte chocolade

    Macarons met witte chocolade

    Macarons met witte chocolade

Van daag is de dag van de Macaron, dus een lekker receptje mag niet ontbreken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Macarons

40 ml water
150 g suiker
110 g eiwit
150 g amandelpoeder
150 g poedersuiker
0.5 tl cacaopoeder
Witte chocolade ganache

300 ml room
50 g suiker
575 g witte chocolade
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1562,20 kcal
Koolhydraten 178,27 g
Eiwitten 22,95 g
Vetten 82,97 g

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Kook in een pan het water met de suiker tot 118 ºC. Klop met gebruik van een mixer 55 gram eiwit stijf en schenk de suikersiroop er in een dun straaltje bij. Laat circa 10 minuten koud kloppen. Meng in een kom amandelpoeder, het resterende eiwit, poedersuiker en cacaopoeder. Spatel het eiwitschuim er voorzichtig doorheen. Vul een spuitzak met glad spuitmondje met het eiwitschuim. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat gelijke dopjes. Laat de macarons 3 uur drogen op kamertemperatuur. Bak de macarons in de oven in circa 8 minuten droog.

Witte chocolade ganache
Breng de room met de suiker aan de kook. Meng de chocolade door de room, haal de pan van het vuur en laat rustig smelten. Schep de ganache in een spuitzak en laat in de koelkast opstijven. Spuit een toef ganache op de platte kant van een macaron en duw er een tweede tegenaan.

Bron

rudolph van veen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten