1. Home
  2. Recepten
  3. scones

scones

Door: patisjeetje

  •  , Brood
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-03-2013

Ingrediënten 12 personen


Sco­nes
Bron:Allerhande 3 2010
SPECIFICATIES
lunch
12 stuks
15 min , wachten 15 min
goed vooraf te bereiden
kindvriendelijk
INGREDIËNTEN
250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
4 tl bakpoeder
65 g koude boter, in blokjes +
65 g witte basterdsuiker
125 ml melk + extra om de scones mee te bestrijken
bloem om werkblad mee te bestuiven


scones
scones

Mogen niet ontbreken bij de high tea of bij de brunch.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het bakmeel, het bakpoeder en 1 mespunt zout. Voeg de boter toe en meng met koele hand tot een fijn kruim. Voeg de basterdsuiker en de 125 ml melk toe en kneed tot een samenhangend deeg. Bestuif een snijplank met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van ca. 1 cm dik. Steek er met een steker of glas met een diameter van ca. 5 cm cirkels uit. Doe hetzelfde met het deeg dat overblijft. Maak ca. 12 scones. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een kwastje met wat melk. Bak de scones in de oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin. Laat afkoelen.

Serveertip

Heerlijk met jam,lemon curd en clodded cream of slagroom

Bron

Ah



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van patisjeetje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top