1. Home
  2. Recepten
  3. Taart
  4. Chocolade Ganache taart met paaseitjes

Chocolade Ganache taart met paaseitjes

Door: patisjeetje

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-03-2013

Ingrediënten 16 personen


Cho­co­la­de­taart met gana­che en paasei­tjes
Bron:Allerhande 3 2013
SPECIFICATIES
nagerecht
16 stuks
75 min , voorbereiden 45 min , wachten 90 min
kindvriendelijk
INGREDIËNTEN
80 g cacaopoeder
450 ml karnemelk
400 g pure chocolade 72%, in stukjes
250 g boter, op kamertemperatuur
300 g donkerbruine basterdsuiker
3 eieren +
1 vanillestokje (zakje 1.5 g)
400 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
150 ml slagroom (beker 250 ml)
1 zakje paaseitjes met pralinevulling en hele hazelnoot (250 g, melk-wit-puur)


Verder heb je nodig


Springvorm 24 cm

Chocolade Ganache taart met paaseitjes
Chocolade Ganache taart met paaseitjes

Heerlijke paas taart met chocolade

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Doe het cacaopoeder en de karnemelk in een maatbeker en roer met een garde tot een egaal mengsel. Zet apart.
2. Doe 250 g chocolade in een pan of vuurvaste kom en laat de chocolade au bain-marie smelten.
3. Doe ondertussen de boter in een andere kom en klop in 3 min. licht en luchtig met een mixer. Voeg de basterdsuiker toe en mix in 3 min. romig. Voeg al mixend een voor een de eieren toe. Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Voeg toe aan het botermengsel. Mix nog 1 min.
4. Roer de gesmolten chocolade door het cacaomengsel. Voeg dit mengsel, het meel en een mespunt zout in delen toe aan het botermengsel, steeds om en om en rustig kloppend.
5. Schep het beslag in de vorm en bak in ca. 1 uur en 15 min. in het midden van de oven gaar. Controleer na 1 uur op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de taart 30 min. in de vorm afkoelen, neem eruit en laat 1 uur verder afkoelen op een rooster.

Bereidingswijze

Maak ondertussen de ganache. Breng de slagroom in een steelpan aan de kook, neem van het vuur, voeg de rest van de chocolade toe, roer door en laat 10 min. staan. Roer met een garde tot een glanzend, egaal mengsel. Laat in ca. 30 min. afkoelen, maar roer regelmatig. Bestrijk de taart helemaal met de ganache. Halveer de paaseitjes met een scherp mes in de lengte en bedek de bovenkant van de taart ermee.

Bron

Ah



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van patisjeetje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top