Tagliatelle met kip en champignons
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 19-03-2013
Ingrediënten 2 personen
250gr Tagliatelle1 kipfilet
200 gr champignons
100 gr spekreepjes
1 ui
1 teentje knoflook
pakje 200ml culinair room
peper / zout
eetlepel koriander
klein scheutje olijfolie
peterselie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1061,30 kcal |
Koolhydraten | 99,05 g |
Eiwitten | 43,01 g |
Vetten | 53,46 g |
Benodigdheden
Grote koekenpan of braadpan.Voorbereiding
snij de champignons in plakjes.
snij de kipfilet in stukjes
ui en knoflook snipperen
Pan water opzetten voor de tagliatelle ongeveer 2,5 liter.
Bereidingswijze
Tagliatelle in het kokende water en ongeveer 8 minuten laten koken.
Klein scheutje olijfolie in een grote koekenpan, daar de kip om en om bakken.
ui en knoflook erbij en 3 minuten mee bakken.
Vervolgens de champignons en koriander toevoegen en even mee bakken.
Na 2 minuten de room toevoegen en zachtjes 3 minuten laten pruttelen.
Als laatste beetje peterselie over de saus strooien.
Tagliatelle in vergiet, kort naspoelen met koud water, in een schaal en omroeren met een klein scheutje olijfolie.
Eet smakelijk....
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties