Aardappeltorentje met zalm
- Bijgerecht
- 30-60 min.
4 Propoints per portie
Alleen voor Nanda
Ingrediënten 4 personen
4 middelgrote Aardappelen, gekookt2 hele Tomaat
4 kleine Lente-ui
120 gr Zalm, gerookt
1 koffielepel Rozemarijn
1 koffielepel Tijm
1 teentje Knoflook
20 gr Roomboter, halfvol
1 koffielepel Bieslook
1 koffielepel Peterselie
1 snufje Peper
1 snufje Zout
4 el Geraspte kaas, tot 30+
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de aardappelen en kook ze in de schil ca. 15 minuten in lichtgezouten water. Schil de aardappelen en laat afkoelen.
Bereidingswijze
Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd ze in kleine dobbelsteentjes. Snijd de lente-ui in ringen en de zalm in dunne reepjes. Meng de zalm met de kaas, de rozemarijn, de lente-ui, de tomaten en de tijm. Breng op smaak met peper en zout.
Pers de knoflook en meng met de boter en de fijngehakte bieslook en peterselie.
Snijd de aardappelen over de lengte in 3 plakken. Bestrijk 4 stukken aluminiumfolie met de kruidenboter en sla het folie aan de randen wat omhoog. Leg in elk stuk folie 1 plakje aardappel met daarop een laagje zalmmengsel. Herhaal dit en dek af met het laatste aardappelplakje. Druk het aluminiumfolie aan de randen een beetje samen.
Bak de aardappeltorentjes ca. 15 minuten.
Bron
Weight watchers
Serveertip
Dien de torentjes warm op.