Aardappeltorentje met zalm

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Aardappeltorentje met zalm

    Aardappeltorentje met zalm

    Aardappeltorentje met zalm

4 Propoints per portie
Alleen voor Nanda

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 middelgrote Aardappelen, gekookt
2 hele Tomaat
4 kleine Lente-ui
120 gr Zalm, gerookt
1 koffielepel Rozemarijn
1 koffielepel Tijm
1 teentje Knoflook
20 gr Roomboter, halfvol
1 koffielepel Bieslook
1 koffielepel Peterselie
1 snufje Peper
1 snufje Zout
4 el Geraspte kaas, tot 30+
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de aardappelen en kook ze in de schil ca. 15 minuten in lichtgezouten water. Schil de aardappelen en laat afkoelen.

Bereidingswijze

Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd ze in kleine dobbelsteentjes. Snijd de lente-ui in ringen en de zalm in dunne reepjes. Meng de zalm met de kaas, de rozemarijn, de lente-ui, de tomaten en de tijm. Breng op smaak met peper en zout.

Pers de knoflook en meng met de boter en de fijngehakte bieslook en peterselie.

Snijd de aardappelen over de lengte in 3 plakken. Bestrijk 4 stukken aluminiumfolie met de kruidenboter en sla het folie aan de randen wat omhoog. Leg in elk stuk folie 1 plakje aardappel met daarop een laagje zalmmengsel. Herhaal dit en dek af met het laatste aardappelplakje. Druk het aluminiumfolie aan de randen een beetje samen.

Bak de aardappeltorentjes ca. 15 minuten.

Bron

Weight watchers

Serveertip

Dien de torentjes warm op.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mobiel_1363626444 avatar
mobiel_1363626444

Doorsturen

Home Recepten