Sinaasappelkwarktaart.

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 19-03-2013
  • Sinaasappelkwarktaart.

    Sinaasappelkwarktaart.

    Sinaasappelkwarktaart.

Dat wordt smikkelen en smullen

Deel dit recept

Ingrediënten

    80 gram roomboter
    200 gram fijngemaakte tarwebiscuits of bastognekoeken, of jodenkoeken
    250 ml. slagroom zonder suiker
    5 blaadjes gelatine
    150 ml. versgeperst sinaasappelsap
    150 gram basterdsuiker
    500 gram kwark
    Om te versieren: kan evt. met slagroom en/of geschaafde chocola


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer; springvorm 22-24 cm; pannetje;garde; bakpapier

Voorbereiding

leg altijd een stuk bakpapier op de bodem van de taartvorm en vet de zijkant een beetje in.

Bereidingswijze


    Voor de bodem maak je 80 gram roomboter warm en roer die door 200 gram fijngemaakte tarwebiscuits of bastognekoeken of jodenkoeken

    In de vorm doen en met een lepel plat duwen. Zet in de koelkast weg. minstens 1/2 uur!

    Klop 250 ml. slagroom zonder suiker stijf.
    Leg 5 blaadjes gelatine in een schaaltje koud water.
    Doe 150 ml. versgeperst sinaasappelsap in een kom, neem daarvan ca. 4 eetlepels en verwarm dat in een pannetje, knijp de gelatine uit en roer door het warme sap tot het goed is opgelost. Voeg dit bij de rest van het sap. Roer 150 gram basterdsuiker erdoor. Voeg voor een wat sterkere sinaasappelsmaak het vruchtvlees van de sinaasappels toe (wel de harde witte schilletjes eruit laten).
    Voeg 500 gram kwark toe en roer erdoor tot een glad mengsel. Roer tenslotte de stijfgeklopte slagroom erdoor. Doe het in de vorm en laat in de koelkast enkele uren opstijven.
    Versieren kan evt. met slagroom en/of geschaafde chocola. Chocola is erg lekker bij de sinaasappelsmaak.
    Als je de taart eerst snijdt en dan pas garneert, valt dat mooier uit.


Bron

spilvanhetgezin

Laatste reacties

mawoma avatar
mawoma 25-03-2013

Altijd erg handig, een taart zonder oven en daarbij lijkt hij me ook erg lekker. Ik heb je recept meegenomen waarvoor mijn hartelijke dank ! Groetjes, Marijke

ArualB avatar
ArualB 23-03-2013

Lijkt mij ook heerlijk, heb hem meegenomen. Groetjes, Laura

parel62 avatar
parel62 23-03-2013

lijkt me heerlijk Ruth ga ik zeker eens proberen en miss wel met Pasen ..groetjes en fijn weekeind

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten