Pavlova met advocaat en chocolade
- Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 19-03-2013
Heerlijke schuimkrans met advocaat room en chocolade, voor pasen leuk te maken met eitjes en kipjes en gewoon voor afsluiten van je diner met heerlijke geraspte chocolade.
Ingrediënten
3 eieren1 1/2 tl citroensap
175 g fijne suiker +
2 tl maizena, gezeefd
1 bekertje slagroom (2 dl)
12 tl advocaat
paaseitjes, wit en puur
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 150 °C. Teken op een stuk bakpapier een cirkel met een doorsnede van ca. 20 cm en leg dit op de bakplaat. Splits de eieren en klop in een goed schone kom de eiwitten met 1 tl citroensap stijf. Voeg al kloppend de suiker lepel voor lepel toe en klop tot het eiwit weer heel stijf is. Klop de maizena door de eiwitten. Lepel het schuim in de cirkel en duw met een lepel als het ware de rand omhoog. Schuif de bakplaat onder in de oven en bak het schuim 1 uur. Zet de oven uit en laat de pavlova in de oven afkoelen.
Bereidingswijze
klop de slagroom stijf en roer de advocaat er door, vul hier mee de pavlova en leg er de chocolade eitjes of schaafsel over heen.
Serveertip
lekker met frisse framboosjes.
Laatste reacties
Ziet er heel lekker uit. Goed idee. Neem het recept graag van je mee. Groetjes Petra.