Karbonade met gemengde groenten
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 18-03-2013
Ingrediënten 2 personen
1 kleine ui150 gram bloemkoolroosjes
1/4 komkommer
1 tomaat
1/2liter blik gebroken sperziebonen
1/2 liter pot doperwten met worteltjes
2 (haas)karbonades
zout
peper
1 theelepel basilicum
5 eetlepels boter
1/8 liter blik gesneden champignons
5 eetlepels witte wijn
Bereidingswijze
Ui pellen en snipperen.
Komkommer schillen en in reepjes snijden.
Tomaat wassen en halveren.
Vocht en zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
Sperziebonen en doperwten met wortelen afgieten.
Vlees inwrijven met zout, peper en basilicum.
In koekenpan 3 eetlepels boter verhitten.
Vlees in circa 25 minuten bruin en gaarbakken.
Af en toe keren.
Intussen in pan 2 eetlepels boter verhitten.
Ui in 3 minuten zachtjes fruiten.
Bloemkool en komkommer toevoegen en circa 3 minuten meebakken.
Toevoegen: champignons met vocht, wijn, zout en peper.
Met deksel op de pan in circa 10 minuten gaarsmoren.
Toevoegen : sperziebonen, tomaat en wortel met doperwten circa 3minuten meewarmen.
Overdoen in schaal.
Vlees erop rangschikken.
Lekker met gebakken aardappelen.
Bron
Tip Culinair
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties