Jeroen Kool z`n worteltaart
- Feestmaaltijd
- 20-30 min.
Een tradionele worteltaart, wie hem niet kent moet hem een keer proeven. Niks lekkerders dan een carrotcake, en bijna gezond door de wortel die erin zit. En je kan er van alles doorheen doen, van walnoten tot stukjes banaan. Mijn, Jeroen Kool, favoriet!
Ingrediënten
Geraspte winterpeen200 gram boter
150 gram suiker
2 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram roomkaas
150 gram poedersuiker,zakje vanillesuiker en 1 theelepel kaneelpoeder
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 3833,94 kcal |
Koolhydraten | 469,87 g |
Eiwitten | 41,34 g |
Vetten | 195,79 g |
Benodigdheden
GardeBakvorm
Oven
Mixer
Voorbereiding
Verwarm de over voor op 180 graden.
Bereidingswijze
Smelt 150 gram van de boter zodat deze goed roerbaar is. Mix deze gesmolten boter vervolgens met de eieren, geraspte wortel en de suiker.Voeg vervolgens ook het bakmeel en de kaneel toe. Is dit een mooi beslag, giet het dan in de vorm. Laat in 45 minuten gaar worden.
Ga nu aan de slag met het glazuur. Zorg dat de laatste 50 gram boter zacht is en mix met de mixer de poedersuiker, roomkaas, vanille suiker en de zachte boter door elkaar. Als het goed is heb je nu een mooi glazuur. Smeer deze over de bovenkant van de taart en voila, genieten maar!
Serveertip
Goed en gezond avondmaal?! Kijk bij mijn andere recept http://www.smulweb.nl/recepten/1412023/Jeroen-kool-zn-spaghetti-aoli-met-verse-tonijn