Kiptajine met gecaramelliseerde uien

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-03-2013
  • Kiptajine met gecaramelliseerde uien

    Kiptajine met gecaramelliseerde uien

    Kiptajine met gecaramelliseerde uien

In de rij van overheerlijke kiptajines is dit er
één met geconfijte uien, mmmmmmmmmmm

Deel dit recept

Ingrediënten
Dit heb je nodig:

1 middelgrote hele kip of 3 kippenpoten;
4 grote uien;
2 tomaten;
1/2 koffielepel peper;
1/2 koffielepel van een mengsel van saffraan-
draadjes en saffraanpoeder;
2 eetlepels boter (of iets meer);
3 eetlepels suiker;
1 koffielepel vol kaneelpoeder;
1 kaneelstokje;
zout naar smaak.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zo maak je het:

Snijd de kip in grove stukken en verwijder het
vel (doe dat ook als je liever kippenpoten gebruikt
en snijd die dan in tweeën);
Doe de stukken kip in een tajine of in een kookpan
en voeg daar peper, zout, het saffraanmengsel, de
boter, het kaneelstokje en één fijngehakte ui aan toe.
Overgiet met een beetje water, breng aan de kook en
laat enkele minuten zachtjes stoven.

Bedek het geheel dan met de in schijfjes gesneden uien en
de van het velletje, vocht en zaadjes ontdane en in vieren
gesneden tomaten.

Bereidingswijze

Zet het deksel op de tajine of de kookpan en laat zachtjes
stoven totdat de uien doorzichtig worden.
Bestrooi dan met de suiker en het kaneelpoeder en plaats
opnieuw het deksel op de tajine/kookpan.
Laat een paar minuten stoven totdat het vocht wat inkookt.
Zet, wanneer je een tajine gebruikt, de tajine in de oven
en bedruip de kip/uien af en toe totdat de kip helemaal gaar
is en de uien gecaramelliseerd zijn.
Gebruik je een kookpan, roer dan alles af en toe en stoof tot
alles gaar is.

Dien kokendheet op in de tajine of schep op een mooie schaal
en geef daar salades en brood bij.

Bron

MIJN WEBLOG(klik)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten