Eenvoudige Ras el Hanout (Marokkaans specerijenmengsel)
- Marokkaans,
- 0-10 min.
- Geplaatst op 18-03-2013
In heel veel Marokkaanse recepten kan je het
Marokkaanse specerijenmengsel Ras el Hanout
tegenkomen.
Op mijn weblog staat al een uitgebreid recept daarvan
(klik op de link onder dit artikel), maar hieronder
vind je een eenvoudiger versie die klaar is in een
wip!
Ingrediënten
Dit heb je nodig:1 theelepel komijnzaad;
1 theelepel korianderzaad;
1 1/2 theelepel zwarte peperkorrels;
3 kruidnagelen;
1/2 kaneelstokje;
4 kardemompeulen;
2 stukken foelie;
1 theelepel gemberpoeder;
1 theelepel gemalen kurkuma (geelwortel).
Benodigdheden
Specerijen- of koffiemolen;heb je die niet gebruik dan een vijzel.Bereidingswijze
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een electrische koffiemolen
of maler en maal dan alles goed fijn tot een poeder.
Druk het mengsel evt. door een zeef en doe het
in een goed afsluitbare pot zodat het z`n aroma niet
verliest.
Gebruik 1-2 theelepels van het specerijenmengsel in
o.a. tajinegerechten,rijst of couscousvullingen en vlees-
en kipgerechten.
Bovenstaand is een klein recept voor een kleine hoeveel-
heid specerijen,maar je kan de hoeveelheden natuurlijk
ook verdubbelen of verdriedubbelen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties