Eenvoudige Ras el Hanout (Marokkaans specerijenmengsel)

  • Marokkaans,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 18-03-2013
  • Eenvoudige Ras el Hanout (Marokkaans specerijenmengsel)

    Eenvoudige Ras el Hanout (Marokkaans specerijenmengsel)

    Eenvoudige Ras el Hanout (Marokkaans specerijenmengsel)

In heel veel Marokkaanse recepten kan je het
Marokkaanse specerijenmengsel Ras el Hanout
tegenkomen.
Op mijn weblog staat al een uitgebreid recept daarvan
(klik op de link onder dit artikel), maar hieronder
vind je een eenvoudiger versie die klaar is in een
wip!

Deel dit recept

Ingrediënten
Dit heb je nodig:

1 theelepel komijnzaad;
1 theelepel korianderzaad;
1 1/2 theelepel zwarte peperkorrels;
3 kruidnagelen;
1/2 kaneelstokje;
4 kardemompeulen;
2 stukken foelie;
1 theelepel gemberpoeder;
1 theelepel gemalen kurkuma (geelwortel).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Specerijen- of koffiemolen;heb je die niet gebruik dan een vijzel.

Bereidingswijze

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in een electrische koffiemolen
of maler en maal dan alles goed fijn tot een poeder.
Druk het mengsel evt. door een zeef en doe het
in een goed afsluitbare pot zodat het z`n aroma niet
verliest.

Gebruik 1-2 theelepels van het specerijenmengsel in
o.a. tajinegerechten,rijst of couscousvullingen en vlees-
en kipgerechten.

Bovenstaand is een klein recept voor een kleine hoeveel-
heid specerijen,maar je kan de hoeveelheden natuurlijk
ook verdubbelen of verdriedubbelen.

Bron

MIJN WEBLOG(klik)

Serveertip

ANDER RECEPT RAS EL HANOUT

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten