Kruidige gegratineerde pannenkoeken gevuld met spinazie, vis

  • Arabisch, Lunch/Brunch
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-03-2013
  • Kruidige gegratineerde pannenkoeken gevuld met spinazie, vis

    Kruidige gegratineerde pannenkoeken gevuld met spinazie, vis

    Kruidige gegratineerde pannenkoeken gevuld met spinazie, vis

Deze kruidige gegratineerde pannenkoeken zijn gevuld
met spinazie, vis en champignons.....hééérlijk......

Deel dit recept

Ingrediënten
Dit heb je nodig:

Voor de pannenkoeken:
6 volle eetlepels bloem;
300 ml. melk;
2 eieren;
1 eetlepel gesmolten boter (of olie);
1 mespunt zout;
1 mespunt saffraandraadjes;
1 klein mespuntje kurkuma;
peper naar smaak.

Voor de vulling:
400 gram spinazie (vers of diepvries);
200 gram witvisfilet (koolvis, kabeljauw, wijting);
4 champignons;
2 fijngeperste tenen knoflook;
2 eetlepels dikke room;
tomatenpassata;
geraspte kaas naar keuze.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zo maak je het:

Doe de bloem in een kom en maak daarin een kuiltje.
Voeg de saffraan, het zout, de peper en de kurkuma toe.
Voeg tot slot de helft van de melk toe en roer vanuit het midden
(liefst met een garde of een handmixer) totdat je een mooi
beslag krijgt zonder klontjes.
Klop de eieren los in een kommetje en roer dat al kloppend
door het beslag en daarna de rest van de melk en de gesmolten
boter of de olie,
Bedek de kom met een doek en laat 1 uur rusten.

Bereidingswijze

Maak dan de vulling:
Kook de verse spinazie in aanhangend water gaar of gebruik
diepvriesspinazie die je eerst moet laten ontdooien.
Laat in beide gevallen de spinazie heel goed uitlekken (desnoods
al het vocht er uit drukken met een lepel).

Verhit in een pan een beetje boter en bak daarin de visfilets
samen met de geperste teentjes knoflook; voeg er peper en
zout naar smaak aan toe.
Prak de gare visfilets met een vork fijn (nog steeds in de pan
op het vuur) en voeg er de in hele kleine stukjes gesneden champignons aan toe.
Laat alles even samen bakken en voeg er de goed uitgelekte spinazie aan toe; schep goed door elkaar.
Haal de pan van het vuur en roer er de dikke room doorheen.
Laat de vulling goed afkoelen.

Bak pannenkoeken van het beslag dat je al gemaakt hebt.

Schep een eetlepel van de afgekoelde vulling op elke pannenkoek
en rol die stevig op.
Leg de gevulde pannenkoeken in een ovenschaal en schep er wat
tomatenpassata (=saus) over heen.
Bestrooi met je favoriete geraspte kaas naar keuze en plaats
de ovenschaal in de hete oven om te gratineren.

Haal de schaal uit de oven wanneer de gevulde pannenkoeken
mooi goudbruin zijn gegratineerd.

Dien ze warm op met daarbij een lekkere salade naar keuze.

p.s Je kunt als je dat wilt wat vers geraspte nootmuskaat aan het pannenkoekenbeslag toevoegen of wat rozemarijn, thijm, etc. wát je maar lekker vindt.....

Bron

MIJN WEBLOG(klik)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten