Trendy en erg lekker: Bananenbrood
- Nederlands, Lunch/Brunch
- > 120 min.
Helemaal de trend van nu en echt heel erg lekker! Het vraagt wat tijd maar is zeker de moeite waard om het te maken!!
Ingrediënten 8 personen
250 gr tarwebloem2 tl bakpoeder
1 tl kaneelpoeder
100 gr boter (kamertemperatuur)
200 gr witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker (Dr. Oetker)
2 eieren
125 ml creme fraiche
2 rijpe, flinke bananen (ca 300 gr, gepeld en fijngeprakt)
Benodigdheden
Oven, cakevorm (25-30cm, ingevet), bakpapier, mengkom, keukenmachine, sateprikker.Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180grC.
Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Meng in de kom door een zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en ietwat zout.
Bereidingswijze
Meng in de keukenmachine de boter, basterd en vanillesuiker in een half minuutje tot een glad mengsel. Laat nog een minuutje draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de creme fraiche toe en meng dit luchtig door het bloemmengsl.
Schep dan de geprakte bananen hierdoor en verdeel het geheel over de cakevorm. Bak het een uurtje goudbruin en gaar, controleer na 45-50min met een sateprikker of hij gaar is. Blijft er niks aan plakken, dan is ie gaar.
Laat een half uurtje afkoelen, haal dan uit de vorm en laat op een rooster nog een uurtje verder afkoelen. Dan is het moment aangekomen om hem aan te snijden en lekker te smullen!
Bron
Allerhande
Serveertip
Hier hoeft niet meer op dan roomboter, superlekker!!!!