Trendy en erg lekker: Bananenbrood

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • > 120 min.

Helemaal de trend van nu en echt heel erg lekker! Het vraagt wat tijd maar is zeker de moeite waard om het te maken!!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
250 gr tarwebloem
2 tl bakpoeder
1 tl kaneelpoeder
100 gr boter (kamertemperatuur)
200 gr witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker (Dr. Oetker)
2 eieren
125 ml creme fraiche
2 rijpe, flinke bananen (ca 300 gr, gepeld en fijngeprakt)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven, cakevorm (25-30cm, ingevet), bakpapier, mengkom, keukenmachine, sateprikker.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180grC.
Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Meng in de kom door een zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en ietwat zout.

Bereidingswijze

Meng in de keukenmachine de boter, basterd en vanillesuiker in een half minuutje tot een glad mengsel. Laat nog een minuutje draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de creme fraiche toe en meng dit luchtig door het bloemmengsl.
Schep dan de geprakte bananen hierdoor en verdeel het geheel over de cakevorm. Bak het een uurtje goudbruin en gaar, controleer na 45-50min met een sateprikker of hij gaar is. Blijft er niks aan plakken, dan is ie gaar.
Laat een half uurtje afkoelen, haal dan uit de vorm en laat op een rooster nog een uurtje verder afkoelen. Dan is het moment aangekomen om hem aan te snijden en lekker te smullen!

Bron

Allerhande

Serveertip

Hier hoeft niet meer op dan roomboter, superlekker!!!!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Delarosa avatar
Delarosa

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten