Paas Niemendalletje (trifle)

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-03-2013
  • Paas Niemendalletje (trifle)

    Paas Niemendalletje (trifle)

    Paas Niemendalletje (trifle)

Pasen heeft de kleur van geel, vandaar deze combinatie van advocaat en abrikozen.Een paasfiguurtje van fondant als versiering gemaakt. Het smaakt goddelijk. Speciaal voor Kookclub 2006 gemaakt die het thema Pasen heeft deze keer.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 bitterkoekjes,cognac,4 el advocaat, 4 dl. melk, 20 gr. custard, 25 gr. suiker, 200 g. mascarpone, 200 g slagroom, een kleine pot abrikozen op sap.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hoog glas

Voorbereiding

De bitterkoekjes over 4 hoge glazen verdelen, cognac erover sprenkelen. Beetje sap van de abrikozen erbij doen.Vanille vla maken.Custard met suiker en beetje koude melk tot een papje roeren. De melk aan de kook brengen, de custard erbij doen en goed roeren, nog even laten koken, advocaat erdoor roeren.Af laten koelen.

Bereidingswijze

3 abrikozen bij de bitterkoekjes in elk glas doen. De slagroom stijf kloppen, de mascarpone erbij doen en nog blijven kloppen dat hij stijf is.
De advocaat pudding over de glazen verdelen, de mascarpone room erop scheppen.Versieren met wat je leuk vindt of een abrikoos bovenop leggen.

Serveertip

Op bordje met servet serveren.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 11-04-2014

Leuk recept Marieke ga ik even bewaren om tzt te maken. Bedankt en groetjes, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten