1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Knolraap
  5. Heerlijke goulashsoep

Heerlijke goulashsoep

  • Hongaars, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-03-2013

Ingrediënten 10 personen


300 gr kleine gehaktballetjes
500gr stoofvlees
runderbouillon-tabletten
zakje stegeman goulashkruiden
3-4 grote rode paprika`s
4 flinke uien
5 grote aardappelen
500gr winterpeen
een middelgrote knolraap, koolraap of knolselderij
500gr rijpe tomaten
2 grote blikjes tomatenpuree
4 EL milde paprikapoeder
2 TL chilipoeder
2 EL komijnzaad
3-4 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
flinke scheut rode-wijnazijn
zout


Verder heb je nodig


Mes, snijplank, lepel om soep te roeren, grote soeppan


Heerlijk pittige "Hongaarse" goulashsoep voor de gemakkelijke zondagmiddag of als je veel eters krijgt. Ideaal om een dag van tevoren te maken en op te warmen met afgebakken grof gesneden brood uit de oven en een glas rode wijn!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alle groenten in groffe stukken / repen snijden (zeker de ui anders blijft daar niets van over), de tomaten in blokjes, vlees, aardappels en knolselderij in dobbelsteentjes, blikjes vast openen, eventueel de kruiden vast afmeten en bij elkaar in een glazen schaaltje (neemt geen geur of smaak over), kook alvast water, ruim gelijk op wat je niet meer nodig hebt..

Bereidingswijze

Doe een flinke scheut goede olie in een grote soeppan (of gebruik eerst een andere pan) en laat deze heet worden. Doe het (ongezouten, zout maakt rauw vlees taai) rundvlees erin en bak rondom aan. Doe de uien, knoflook, paprika, knolselderij en winterpeen erbij en bak vijf minuten mee. Los naar smaak bouillontabletten op in twee liter heet water en blus de basis af. Voeg hieraan de blokjes tomaat, het paprikapoeder, het stegeman kruidenmengsel (kan ook zelf gemaakt worden maar dan moet je een half dozijn weinig gebruikte kruiden op voorraad hebben), de chili, de aardappel, de tomatenpuree, de wijnazijn en de laurierblaadjes toe en breng aan de kook. Laat dan net aan de kook drie uur koken, controleer af en toe of de soep niet teveel indikt; dan een glas water erbij. De soep moet niet waterig zijn! Doe het laatste half uur een handvol gesneden peterselie erbij. Tot nu toe is er dus (behalve wat in het stegeman mengsel zit) GEEN zout toegevoegd. Dit kan heel eenvoudig op het laatste moment, te zoute soep is echter bijna onmogelijk minder zout te krijgen..

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer met wat verse peterselie en zure room. Serveer met voldoende brood van goede kwaliteit (geen gesneden boterhammen, liefst breekbrood oid).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sadkingbilly


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sadkingbilly
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top