Gegratineerde molshopen van aardappel-spinaziepuree
- 30-60 min.
- Geplaatst op 17-03-2013
Eigenlijk is deze bijgerechtje een bundeling van twee andere gerechten van mijn, maar nu in een nieuwe jasje.
Ingrediënten 4 personen
750 g geschilde aardappelen400 g ontdooide spinazie uit diepvries
100 ml warme melk
25 g boter of margarine
3/4 t zout
1/4 t peper
1 vol t aromat
1/4 t nootmuskaat
olijfolie en gesmolten boter voor gratineren
boter voor insmeren van ovenschaal
Benodigdheden
ijs schepBereidingswijze
1. Kook aardappelen gaar en pureer.
2. Warm spinazie op en meng door aardappelpuree.
3. Voeg overige ingrediënten toe en vermeng tot een stevig puree.
4. Smeer een ovenschaal in met boter.
5. Schep bolletjes puree met een roomijs schepper en rangschik bolletjes puree in oven schaal.
6. Verdeel gesmolten boter en olie-mengsel over bolletjes puree.
7. Bak bij 220*C voor 30 min. of tot iets gekleurd en door en door warm.
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
Lekker met Zigeuner gehaktballen van Petra.
Laatste reacties
hallo Deon, Ik ga je gerecht proberen maar doe er nog wat geraspte kaas op, ik denk een Italliaanse pastda kaas soort omdat die het beste smelten. Maar ga het zekker met het gerecht van Petra met die Zigeunergehaktballen proberen en ik denk met wortels lijkt me wat.Erg bedankt voor je recept,ga het snel maken. Groetjes zon70 ( Silvia )
Zo leuk Deon, wat een idee! Dit recept neem ik heel graag van je mee. Groetjes, Petra