Bananenbrood

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-03-2013
  • Bananenbrood

    Bananenbrood

    Bananenbrood

recept van Jamie Oliver uit de Allerhande. Leek me zo lekker.Heb wel de hoeveelheid suiker gehalveerd.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
250 gr. tarwebloem,8gr. bakpoeder, 1 tl kaneel,100 gr. zachte boter, 100 gr. witte basterdsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 2 eieren, 125 ml creme fraiche, 3 bananen, mespunt zout.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 296,04 kcal
Koolhydraten 38,07 g
Eiwitten 5,20 g
Vetten 13,17 g
Benodigdheden
cakeblik

Voorbereiding

Oven voorverwarmen. Cakevorm (27 cm) met bakpapier bekleden.Bananen fijn prakken met vork.De bloem met de bakpoeder, kaneel en mespunt zout zeven.

Bereidingswijze

Meng de boter, basterd en vanillesuiker in de keukenmachine, laat draaien tot een glad mengsel, voeg 1 voor 1 de eieren toe en dan de creme fraiche. Schep door het bloemmengsel. Dan nog de bananen erdoor roeren en in cakeblik doen.Afdekken met alu folie. 60 minuten op 150-175 graden. De sateprikker of vork erin prikken. Als er nog deeg aanzit nog 10 minuten op stand 200 laten garen.30 minuten laten afkoelen, neem uit de vorm en nog 1 uur verder afkoelen.

Bron

Allerhande

Serveertip

Lekker met boter en sinaasappel marmelade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten