Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. champignon roomsoep

champignon roomsoep

Door: ypie1980

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-03-2013

Ingrediënten 2 personen


1klontje boter.
250 gram champignons in stukken (mag grof gesneden) of andere paddestoelen.
1 glas rosé dessertwijn of sherry.
2 dl kookroom naar smaak.
2 el verse gehakte tuinkruiden zoals peterselie, bladselderij en tijm, dragon kan ook mits niet teveel.
2 gesnipperde sjalotjes.
Zout en peper.
1 pot gevogeltefond.
1 lenteui in ringetjes.


Verder heb je nodig


Pollepel, Snijplank, mes enz.


Zelfbedachte soep voor op een luie zondagmiddag.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe een klontje boter of olie in een pan. Fruit hierin de sjalotjes tot ze glazig zijn. Voeg de champignons toe en fruit deze tot ze vocht loslaten. Laat dit even droogbakken en blus af met de wijn. Laat dit inkoken tot de smaken in de paddestoelen zijn opgenomen.
Voeg de fond toe en naar smaak kookroom.
Goed doorverwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Voeg de verse tuinkruiden toe.

Voor het opdienen de lenteui eroverheen strooien.

Serveertip

Naar smaak truffelolie toevoegen, eventueel wat krokant gebakken ham stukjes voor het opdienen eroverheen strooien.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ypie1980
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top