Makreel Mousse

  • Europees, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-03-2013
  • Makreel Mousse

    Makreel Mousse

    Makreel Mousse

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 grote gerookte makreel (± 400 g)
100 g roomkaas, neutraal
1 dl slagroom
1 biologische citroen of limoen
versgemalen peper en zout
potje mierikswortel
Vervang de mierikswortel eventueel door wasabi of sambal brandal voor een pittige variant
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwijder de kop, het vel, de graten en de taart van de makreel. Haal alle graatjes eruit en maak het visvlees iets losser, pureer het samen met de roomkaas in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Klop de slagroom lobbig, dus niet stijf! Boen de citroen goed schoon, rasp de helft van de schil er heel fijn af. Spatel dit samen met de slagroom, 2 theelepels citroensap, wat versgemalen peper en zout naar smaak met 1 theelepel mierikswortel door de gepureerde makreel. Serveer met heel dun gesneden geroosterd brood of kant en klaar gekochte bruschetta.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten