Makreel Mousse

  • Europees, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Makreel Mousse

    Makreel Mousse

    Makreel Mousse

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 grote gerookte makreel (± 400 g)
100 g roomkaas, neutraal
1 dl slagroom
1 biologische citroen of limoen
versgemalen peper en zout
potje mierikswortel
Vervang de mierikswortel eventueel door wasabi of sambal brandal voor een pittige variant
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwijder de kop, het vel, de graten en de taart van de makreel. Haal alle graatjes eruit en maak het visvlees iets losser, pureer het samen met de roomkaas in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Klop de slagroom lobbig, dus niet stijf! Boen de citroen goed schoon, rasp de helft van de schil er heel fijn af. Spatel dit samen met de slagroom, 2 theelepels citroensap, wat versgemalen peper en zout naar smaak met 1 theelepel mierikswortel door de gepureerde makreel. Serveer met heel dun gesneden geroosterd brood of kant en klaar gekochte bruschetta.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Kookmaatjes avatar
Kookmaatjes

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten