Kaas/ui enHam/kaas broodjes

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-03-2013
  • Kaas/ui enHam/kaas broodjes

    Kaas/ui enHam/kaas broodjes

    Kaas/ui enHam/kaas broodjes

  • Kaas/ui enHam/kaas broodjes

    Kaas/ui enHam/kaas broodjes

    Kaas/ui enHam/kaas broodjes

borrelhapje

Deel dit recept

Ingrediënten
1pak broodmix wit
6 plakken jonge kaas
8 plakken ham
3 uien
1 el paprikapoeder
100 gr.geraspte kaas
3 el roomkaas(boursin.val blanc
1 el olie
mosterd
peper
eigeel
2 muffinvormen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bereid het deeg volgens de verpakking of in de broodbakmachine.
Doe het in twee helften en laat nog een half uurtje rijzen.

Bereidingswijze

Snipper de uien,bestrooi ze met het paprikapoeder en fruit ze in de olie glazig,wat peper toevoegen naar smaak
bestuif de werkplek met bloem en rol eerst een helft van het deeg uit,tot een dunne lapvan ongeveer 50 bij 10/15 cm.
Besmeer het deeg met de roomkaas en verdeel het uienmengsel erover,bestrooi het dan met de geraspte kaas.
Rol het deeg op en pak het in huishoudfolie en laat nog een halfuurtje rusten.
Pak de andere helft van het deeg,rol ook uit tot een lap maar besmeer deze met mosterd en beleg met ham enplakken jonge kaas
Rol het deeg op,ook in folie en even laten rusten.
Zet de oven op 200 gr C
Vet de muffinvormen in.
Bestrijk de deegrol met eigeel en snijd het in plakken,doe ze in de vorm en bak ze in 15 min.goudgeel.
Je kunt ze warm of koud eten.

Serveertip

i.p.v.roomkaas of mosterd kun je ook pesto,sambal,tapenade of een curry doen.
Je kunt ze goed invriezen,voor gebruik even 10 min.in de oven op 180 graden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten