Oatmeal cookies met chocola, rozijnen en kokos

  • Amerikaans, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-03-2013

Heerlijke koekjes die zo klaar zijn...

Deel dit recept

Ingrediënten
225 gram roomboter (gezouten, dan geen zout meer toevoegen, ongezouten dan 1/2 theelepel zout toevoegen)
200 gram bloem (150 tarwebloem, 50 gram volkoren meel)
2 eieren
1/2 theelepel bakpoeder
150 gram lichte basterdsuiker
150 gram havermout
50 gram kokosrasp
100 gram rozijnen
50 gram chocolade naar smaak (melk of puur),kleine stukjes die door het beslag gaan.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kom,weegschaal,mixer,bakplaat, bakpapier, oven, spatel, rooster.

Voorbereiding

eieren en boter op kamertemperatuur laten komen. Boter afwegen en samen met de suiker in een kom kloppen totdat het goed samen is gevoegd. Dan de eieren er doorheen kloppen. Vervolgens de bloem en bakpoeder gezeefd toevoegen en mengen. Dan de havermout, kokos en rozijnen en chocola.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe bakpapier op de bakplaat en leg met twee eetlepels een klein hoopje van het mengsel op de bakplaat. Maak je geen zorgen, dit hoopje zal zich tijdens het bakken verspreiden en wordt vanzelf een rond koekje. Zorg er daarom voor dat je genoeg ruimte tussen de hoopjes laat. Dan 15 minuten bakken in een oven van 160 graden. Laat ze 2 minuten rusten op de bakplaat en plaats ze daarna met een spatel op het rooster zodat ze nog kunnen uitharden. Bewaar ze in een doos die afgesloten kan worden.

Bron

verschillende recepten samengevoegd

Serveertip

Je kunt deze koekjes ook maken met nootjes erin zoals pecan noten en walnoten (klein gesneden)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten