Macaroni à la Mercedes

  • Antiliaans,
  • 30-60 min.

Het is een ideaal gerecht om te maken voor meerdere personen. Met een frisse salade erbij een volwaardige maaltijd.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
1 kg magere varkenslappen in blokjes
1 kg (volkoren) macaroni
1 grote paprika in blokjes
1 prei in halve ringetjes
2 grote uien, gesnipperd
2 el laos
2 el ketoembar
2 el badiakruiden (toko)
1 zakje nasi- of bamikruiden, geweld
2 el ketjap manis
4 el tomatenketchup
zout en peper naar smaak
2 el olijfolie
1 el vloeibare bak & braad
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak een marinade van 1 el olijfolie, 1 el ketjap, 1 el laos, 1 el. ketoembar en 1 el badiakruiden. Laat hier het vlees minimaal 1 uur in marineren.

Bereidingswijze

Laat de nasi- of bamikruidenmix 10 min. wellen in heet water.
Kook de macaroni beetgaar in ruim water met zout. Giet af en spoel af met koud water om verdere garing te voorkomen.
Verhit de resterende olie met de braadboter en bak hierin de blokjes vlees. Voeg de tomatenketchup en paprika toe en bak even mee. Dan prei en ui even meefruiten. Dan de resterende laos, ketoembar badia en ketjap toevoegen. Roer goed door. Tot slot de macaroni en kruidenmix toe en warm het geheel goed door. Serveer met stukjes augurk.

Bron

Mercedes

Serveertip

Lekker met een frisse salade naar keuze.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marikag avatar
marikag

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten