Zalm met riesling-mosterdbechamel en preitjes

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-03-2013
  • Zalm met riesling-mosterdbechamel en preitjes

    Zalm met riesling-mosterdbechamel en preitjes

    Zalm met riesling-mosterdbechamel en preitjes

Deel dit recept

Ingrediënten
VOOR DE PREI
4 takjes peterselie
2x middelgrote prei of 4 kleintjes
2 eetl. boter
zout en peper

VOOR DE RIESLING MOSTERDBECHAMEL;
30 gr. boter
30 gr. bloem
200 ml witte wijn (Riesling)
300 ml melk
2 eetl. mosterd
zout peper en suiker

VOOR DE ZALM;
600 gram zalmfilet zonder huid
1 eetl. citroensap
peper en zout

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

was de peterselie en snij fijn,
maak de prei schoon en snij in schuine ringen

Bereidingswijze

Fruit de prei ong. 10 minuten in hete boter, voeg eventueel iets water toe en maak op smaak met peper en zout

smelt voor de bechamel de boter in een pan en voeg dan de bloem toe, roer met een garde goed doorelkaar en laat even zachtjes koken(de bloem garen)
voeg al roerende de wijn en melk toe en laat het al roerende zachtjes koken ong. 5 minuten.
Roer de mosterd erdoor en maak op smaak met peper en zout en iets suiker naar smaak

VOOR DE ZALM;
Dep de zalm eventueel droog en snijd deze in 12 smalle repen en bedruppel met citroensap. Verhit olie in een pan en bak de repen zalm aan iedere kant 2 minuten
msak op smaak met peper en zout
verdeel de prei over de borden, dan de zalm en daarover de bechamel, bestrooi met peterselie

Bron

Foodies

Serveertip

lekker met aardappelpuree

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten