Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Broodje "Koningsburger" ( Hamburger Speciaal )

Broodje "Koningsburger" ( Hamburger Speciaal )

Door: Kookmaatjes

  • Europees, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-03-2013

Ingrediënten


• 4 plakjes pancetta
• 1 trosje kerstomaten
• 1 eetlepel olijfolie
• 2 rode uien, in dunne plakjes
• 2 theelepel kristalsuiker
• 1/8 theelepel zout
• 1 ei
• 1 theelepel Dijon mosterd
• 1 theelepel Worcestershire saus
• 1/2 theelepel zout
• 500 g middelgrote gemalen rundvlees
Rucola
• 150 g Boursin
• 1/2 kopje verpakt basilicumblaadjes
• 1/2 kopje Lemon-peper aioli
• 4 Italiaanse broodjes, in tweeĂ«n gesneden horizontaal


Broodje "Koningsburger" ( Hamburger Speciaal )

Broodje "Konings burger"

Broodje "Konings burger"
Broodje "Koningsburger" ( Hamburger Speciaal )
Broodje

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sausje

Lemon-peper Aiolie

1/2 kop mayonaise 1 teentje knoflook, fijngehakt 1 theelepel geraspte citroenschil 1 1/2 theelepel citroensap 1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper


Bereiding

Verhit een grote anti-aanbak Koekenpan op een matig hoog. Bak de pancetta krokant, 2 tot 3 minuten. Leg de pancetta op een keukenpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verspreid tomaten op een folie beklede bakplaat. Besprenkel het geheel met olie. Grill de tomaatjes 18 min in de oven. Laat ze vervolgens afkoelen. Zet de pan terug op de kookplaat. Doe de uien erin. Strooi suiker en 1/8 theelepel zout over uien. Breng op smaak met peper. Bak tot de ui goudkleurig, 10 tot 12 minuten. Verwarm de barbecue of grillplaat tot medium heet. Klop ei met Dijon, Worcestershire en 1/2 theelepel zout in een grote kom. Breng op smaak met verse peper. Voeg het gehakt toe. Voorzichtig mengen. Vorm in 4 hamburgers, elk ongeveer 1/2 inch dik. Bak de hamburgers, indien barbecue : deksel gesloten, tot ze gaar zijn, 5 tot 7 minuten per kant. Stapel gekarameliseerde uien, rucola, rundvlees pasteitje, Boursin, pancetta, geroosterde tomaten, basilicum en Lemon-peper Aioli tussen broodjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Kookmaatjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top