Chinees roerbak kipfilet met sperziebonen en champignons

  • Chinees, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-03-2013
  • Chinees roerbak kipfilet met sperziebonen en champignons

    Chinees roerbak kipfilet met sperziebonen en champignons

    Chinees roerbak kipfilet met sperziebonen en champignons

Echt overheerlijk, slanke bijgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR GROENTEN:
150 g sperziebonen, in 2 cm stukjes
150 g witte champignons, elk in helft verdeeld
2 lente-ui, in ringetjes
3/4 e oestersaus

VOOR KIPFILET:
300 g kipfilet in blokjes
3 cm verse gember, in reepjes
zout
zwarte peper
2 t lichte Chinese sojasaus
1 t rijstwijn of droge sherry
iets suiker
1 t mushroom flavored sojasaus voor extra smaak en geeft een iets donkere kleur aan het gerecht (kopen bij toko)
olie voor roerbakken
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Doen olie in wok of koekenpan en roerbak sperziebonen tot bijna gaar.
2. Haal sperziebonen uit pan.
3. Voeg champignons bij olie en roerbak tot gaar.
4. Voeg sperziebonen weer bij champignons en meng oestersaus erdoor en doen mengsel op een bord.
5. Nu roerbak jij het vlees gaar in olie. (indien nodig nog wat olie toevoegen)
6. Voeg gember bij kipfilet en bak even mee.
7. Meng lente-ui, sperziebonen en champignons door vlees en breng verder op smaak met zout, peper, sojasaus, sherry, suiker en mushroom flavored sojasaus.
8. Doen deksel op pan en laat verder in +/- 5 min. gaar smoren.

Bron

Proeven en experimenteren (Qin)

Serveertip

Serveer met witte gestoomde rijst.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jchulskerprenen avatar
jchulskerprenen 25-01-2014

Dank je voor het recept het lijkt me erg lekker.groetjes joke.

GG69 avatar
GG69 23-03-2013

Hoi Deon, neem je recept mee, als het net zo smaakt als het eruit ziet dan wordt het smullen! Bedankt voor je recept Deon!

saar48 avatar
saar48 23-03-2013

Ik ga het maandag maken, lijkt me heerlijk, bedankt.

molenmeisje avatar
molenmeisje 18-03-2013

Heerlijk Deon, we hebben je gerecht vanavond gegeten. Wij vonden het precies genoeg voor 2 personen. Natuurlijk neem ik het recept mee want dit gaan we beslist nog eens eten. Groetjes Hanneke

alidada avatar
alidada 17-03-2013

Ziet er kleurig en smakelijk uit. Ik neem deze ook mee. Groetjes, Louise

ruthbrock avatar
ruthbrock 16-03-2013

oh wat lekker, het water loopt me in de mond bij het zien van de foto. heb het in mijn kookboek gezet. wordt snel gemaakt, fijn weekend lieve deon, liefs ruth

susan56 avatar
susan56 15-03-2013

Deze ga ik gauw een keer maken, lekker en nog slank ook, bedankt Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten