Sambal brandal

  • Indonesisch, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-03-2013
  • Sambal brandal

    Sambal brandal

    Sambal brandal

Zelf sambal maken is niet moeilijk

Deel dit recept

Ingrediënten
12 chilipeper(s), rood
8 kemirie(s)
1 tl trassi
3 el asemwater ( tamarinde)
1 tl zout
100 ml olie, plantaardig
2 blaadje(s) djeroek peroet
2 tenen knoflook
1 ui(en)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1287,99 kcal
Koolhydraten 52,54 g
Eiwitten 9,21 g
Vetten 114,20 g

Bereidingswijze

Pof de kemirienoten.
Maal ze fijn samen met de pepers.
Snijd de ui en knoflook fijn.
Fruit in de olie de ui en knoflook en doe daarna de pepers, noten en trassi erbij.

Voeg na een minuut of 5 het asemwater toe en de djeroen peroek
en bak alles door totdat uiteindelijk de olie boven blijft drijven.

Bron

Met dank aan Lex cooksunited.nl/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten