1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Witlofsoep met ham, kaas en champignons

Witlofsoep met ham, kaas en champignons

  • Internationaal, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-03-2013

Ingrediënten 4 personen


2 flinke struikjes witlof
50 gram lekkere gekookte ham in reepjes
plm. 6 champignons
1 klein uitje of sjalotje
10 gram boter
1 eetl zonnebloemolie
2 puntjes smeerkaas à 25 gram
1 (groente)bouillontablet
peper, zout
tijmblaadjes


Verder heb je nodig


Pan
koekenpan
staafmixer


Heerlijke romige witlofsoep

We hebben gesmuld!

We hebben gesmuld!

Struikje witlof over? Maak dan eens deze heerlijke soep. Lekker met reepjes ham, gebakken champignons. De soep wordt romig door de smeerkaas die wordt gesmolten in de soep.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de sjalot of ui en snij deze klein.
Maak de witlof schoon en snij deze in grove stukken.
Maak de champignons schoon. Snij ze in dunne plakjes.

Bereidingswijze

Verit de boter in de pan. Bak hierin de uisnippers glazig. Voeg de witlof toe. Roer alles even goed door.
Voeg plm. 3/4 liter water toe.
Doe het bouillontablet erbij.
Breng de soep aan de kook en laat plm. 10 minuten zachtjes koken.
Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de plakjes champignon lichtbruin.
Doe de smeerkaas bij de soep en mix de soep met de smeerkaas met de staafmixer.
Maak de soep op smaak met peper en zout en evenueel wat nootmuskaat.
Doe vlak voor het opdienen de hamreepjes en champigonplakjes in de soep.
Bestrooi de soep met wat (gedroogde) tijmblaadjes,

Serveertip

Lekker voorgerecht.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top