Gepofte aardappels met kip-tomaat salade

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-03-2013

Super gezonde en magere maaltijd en super lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 aardappels
100 gram tuinerwten
3 eetlepels magere yoghurt
250 gram cherry tomaten
125 gram kipfilet, in blokjes
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel verse oregano, fijngehakt
1 theelepel milde paprikapoeder
peper
1 zak rucolasla
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pof de aardappels in 12 minuten in de magnetron (800 watt) gaar. Laat de aardappelen 10 minuten in aluminiumfolie verder gaar worden. Kook de erwten gaar, giet ze af en prak ze fijn. Roer de magere yoghurt door de erwten. Bestrijk de cherrytomaatjes en de blokjes kipfilet dun met de olie.
Marineer de kipfilet met de oregano en paprikapoeder en eventueel peper naar smaak. Verhit de oven en gril de tomaten en de kipstukjes tot ze bruin
zijn. Schep de cherry tomaten en de kipstukjes door de rucolasla. Snijd de
aardappels open en schep het erwtenmengsel erover en leg de aardappels naast de salade.

Bron

www.voedings-advies.nl

Serveertip

Voedingswaarde per persoon
Energie: 292 kcal
Eiwitten: 22 gram
Koolhydraten: 31 gram
Vetten: 7 gram
Verzadigd vet: 1 gram
Onverzadigd vet: 6 gram
Natrium: 0,06 gram
Voedingsvezels: 7,5 gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten