Super lekkere provencaalse runderstoofschotel

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-03-2013
  • Super lekkere provencaalse runderstoofschotel

    Super lekkere provencaalse runderstoofschotel

    Super lekkere provencaalse runderstoofschotel

  • Super lekkere provencaalse runderstoofschotel

    Super lekkere provencaalse runderstoofschotel

    Super lekkere provencaalse runderstoofschotel

  • Super lekkere provencaalse runderstoofschotel

    Super lekkere provencaalse runderstoofschotel

    Super lekkere provencaalse runderstoofschotel

  • Super lekkere provencaalse runderstoofschotel

    Super lekkere provencaalse runderstoofschotel

    Super lekkere provencaalse runderstoofschotel

  • Super lekkere provencaalse runderstoofschotel

    Super lekkere provencaalse runderstoofschotel

    Super lekkere provencaalse runderstoofschotel

Het is nog volop winter dus heb nog een lekker stoofje gemaakt. Ik heb nog heel mooi rundvlees en moest worden gebruikt. Dit stoofje is anders dan alle andere, maar beslist niet minder lekker, integendeel ! Al die kruiden, de hele melange bij elkaar, indien je weet wat ze in de Provence gebruiken, geeft het vlees juist een heerlijke smaak mee. Bovendien ziet het er leuk en kleurrijk uit op het bord want als je lekker eet dan willen alle zintuigen wat, je ogen dus ook. Smakelijk !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gr mooie doorregen runderlappen
4 uien (in halve ringen)
1 groene paprika (blokjes)
1 rode paprika (blokjes)
3 teentjes knoflook (geperst)
200 gr champignons (heel)
1 stengel bleekselderij (halve blokjes)
½ rood pepertje (fijn, zonder zaad)
Zeezout
1 t Zwarte peper
1 t piment
2 t Rozemarijn
2 t Oregano
1 t Tijm
1 t dragon
2 t Basilicum
2 el platte peterselie (gesnipperd)
1 laurierblad
2 el tomatenpuree
1 el ketjap
150 ml runderbouillon (warm)
¾ el witte wijn azijn
2 el boter
3 el olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
slowcooker, stoofpan of hapjespan met deksel

Bereidingswijze

Snijd het rundvlees in blokjes, maar wel op kamertemperatuur, snij alle groente in blokjes of halve ringen, zie recept, maar laat de champignons heel. Aan het einde ziet dat er leuker uit. Neem een slowcooker als je die hebt of een stoof- of hapjespan met deksel. Doe er boter en olijfolie in. Roerbak de blokjes vlees aan alle kanten bruin. Het schroeit dicht en blijven de sappen bewaard. Peper, zout en piment erbij. Groente erbij en afblussen met warme bouillon totdat het net onderstaat. Even laten sudderen, kruiden, champignons, ketjap, tomatenpuree en witte wijn azijn erbij en laat nu maar 3 uur op laag vuur pruttelen. Smaken trekken dan in het vlees en het vlees wordt boterzacht. Hij smaakt heel licht zoet, maar ook een klein beetje pittig en dat is juist heel erg lekker althans veel mensen vinden het erg lekker ! De saus die je overhoud is ook vreselijk lekker, gebruik die en verspil die niet, zonde. Eet smakelijk !

Serveertip

Lekker over of bij pasta naar keuze, kriel of aardappelpuree en bij een frietje misstaat het ook niet.

Laatste reacties

meeuw405 avatar
meeuw405 06-01-2017

Je recept meegenomen en ga dit zeker maken. Smulgroet Els

starcopy avatar
starcopy 22-02-2014

Vandaag gemaakt, en een super recept. Ik heb er alleen nog een klein potje zilveruitjes bij gedaan. Maar deze zal zeker vaker op tafel komen. Ik dank u voor zoiets lekkers. ;)

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 04-04-2013

Hoi Alex, we hebben genoten van dit lekkere stoofje van jou, zelfs onze kat vond het lekker, en die is (net als de rest) best kieskeurig haha. Gr, Wilmie _O_

joyce1969 avatar
joyce1969 25-03-2013

Hoi Alex, Gisteren gemaakt, in één woord heerlijk. Ook bij mij zijn er nog meerdere porties de vriezer in gegaan. Dit komt zeker vaker op tafel. Groetjes, Joyce

carolinee1 avatar
carolinee1 24-03-2013

Gisteren gemaakt én gegeten. Zooo lekker. de rest zit in de vriezer. Groetjes Caroline

Cecileg avatar
Cecileg 20-03-2013

Dit was heerlijk en van de overgebleven bouillon heb ik nog een lekker soepje gemaakt. Dit is een blijvertje!Lieve groet Cecile

Fressnapf avatar
Fressnapf 19-03-2013

Geen enkel probleem invriezen.

carolinee1 avatar
carolinee1 19-03-2013

Hoi Alex, is dit ook geschikt om in te vriezen? Caroline.

Cecileg avatar
Cecileg 18-03-2013

Dit ga ik vandaag maken. Zal zeker in de smaak vallen. Laat het je nog weten. Lieve groet Cecile

Christel1976 avatar
Christel1976 16-03-2013

Lijkt niet allen heerlijk, hij is ook heerlijk. Deze gaat vaker gemaakt worden...simpel om te maken en oonnnttzzeeettteeennnddd lekker.....

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten