Bobotie gehaktballen

  • Internationaal,
  • 20-30 min.
  • Bobotie gehaktballen

    Bobotie gehaktballen

    Bobotie gehaktballen

Bobotie is de specialiteit uit Zuid Afrika. Heerlijk, maar kost wel wat tijd. Met deze gehaktballen ben je sneller klaar, en het is (bijna) net zo lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 500 g rundergehakt
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 theel. zout
- 1 eetl. abrikozenjam
- handjevol rozijnen
- 1 eetl. azijn of citroensap
- 3 eetl. paneermeel
- 2 eieren
- 1 theelepel kerriepoeder
- 0,5 theelepel djahé
- 0,5 theelepel djintan
- snufje kaneel
- olijfolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij de ui en knoflook fijn.

Bereidingswijze

Meng de gehakt met de overige ingrediënten (behalve de olijfolie) tot een smeuiig geheel. Vorm hiervan 4 tot 5 gehaktballen. Braad deze in de olijfolie gedurende circa 20 minuten om en om.

Serveertip

Lekker met rode kool, gebakken aardappels en appelmoes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

defrens avatar
defrens

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten