Bobotie gehaktballen
- Internationaal,
- 20-30 min.
Bobotie is de specialiteit uit Zuid Afrika. Heerlijk, maar kost wel wat tijd. Met deze gehaktballen ben je sneller klaar, en het is (bijna) net zo lekker!
Ingrediënten 4 personen
- 500 g rundergehakt- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 theel. zout
- 1 eetl. abrikozenjam
- handjevol rozijnen
- 1 eetl. azijn of citroensap
- 3 eetl. paneermeel
- 2 eieren
- 1 theelepel kerriepoeder
- 0,5 theelepel djahé
- 0,5 theelepel djintan
- snufje kaneel
- olijfolie
Voorbereiding
Snij de ui en knoflook fijn.
Bereidingswijze
Meng de gehakt met de overige ingrediënten (behalve de olijfolie) tot een smeuiig geheel. Vorm hiervan 4 tot 5 gehaktballen. Braad deze in de olijfolie gedurende circa 20 minuten om en om.
Serveertip
Lekker met rode kool, gebakken aardappels en appelmoes.