Simpele fajita′s met coleslaw
- Amerikaans,
- 0-10 min.
- Geplaatst op 13-03-2013
Simpele fajita′s uit de oven, en een coleslaw die overal goed bij past
Ingrediënten 2 personen
fajita′s:- 1 kipfilet
- 2 uien
- 2 paprika′s (rood en groen)
- tortilla′s
- limoensap
- zure room
kruidenmengsel (kan je ook een kant en klaar zakje voor nemen, maar dit heb je vast al in huis) :
- 1 tl chilipoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- snufje knoflookpoeder
- ruim snufje komijn (djinten)
- snufje cayennepeper
- 1/4 tl suiker
- 1/4 tl zout
- 1 tl zelfrijzend bakmeel of bloem
coleslaw:
- 250 gram witte kool (of spitskool)
- 1 kleine geschilde appel
- stuk winterwortel
- 1 sjalotje
- handje rozijnen
coleslaw dressing:
- 1 eetlepel zure room
- 1 eetlepel mayonaise
- zout
- peper
- kerriepoeder of hot curry
- 1/2 tl mosterd
- sap van een halve citroen
Bereidingswijze
Coleslaw: alle groenten voor de coleslaw zo veel mogelijk in dunne reepjes snijden, alles voor de dressing door elkaar roeren. het geheel door elkaar roeren, en minstens een uur van tevoren in de koelkast hebben staan (dan kunnen de smaken goed vermengen. Het geheel kan ten minste 4 dagen goed gehouden worden in de koelkast).
Voor de fajita′s:
de uien, paprika′s en kipfilet snijden en in een ovenschaal doen. Het kruidenmengsel erover strooien en met een paar eetlepels olijfolie alles goed door elkaar mengen. In de oven op 200 graden celcius voor 40 minuten...halverwege een maal omroeren.
Per persoon de helft van de fajita-inhoud in een tortilla, wat limoensap erover, en een klodder zure room. Daarnaast een flinke schep (of twee) van de coleslaw
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties