babi ketjap van halskarbonade

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 halskarbonades
2 uien
2 teentjes knoflook
4 eetll.olie
1 eetl. Gemberwortel
1 dl. Ketjap manis
3 eetl. Citroensap
2 eetl.bruine basterdsuiker
2 tl.sambal
Snufje peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel de uien en snipper deze fijn.pers de knoflook fijn.dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper.
verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in ±5 min. Rondom bruin.neem het vlees uit de pan.voeg de uien knoflook en gember aan de ba olie toe en fruit het geheel ±3 min. Op middel hoog vuur.
Roer de ketjap, de citroensap, de suiker en de sambal door het uienmengsel en laat het vlees hierin op zacht vuur gaar sudderen,in±40 min. Met het deksel op de pan.:-)

Bron

een keer overgeschreven

Serveertip

Lekker met witte rijst,sperziebonen en atjar.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

harriehenny avatar
harriehenny

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten