koele lentesoep

  • Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-03-2013
  • koele lentesoep

    Koele lentesoep

    Koele lentesoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 stengel bleekselderij, geschild
0,5 komkommer
75 g versgedopte tuinerwten (of diepvries)
50 g vergedopte tuinbonen (of diepvries)
50 g waterkers of spinazie
0,5 bakje bieslook
0,5 bakje munt (alleen de blaadjes)
100 g zachte geitenkaas
evt. 6 groene asperges, harde onderkant verwijderd
1 dikke snee witbrood, korsten verwijderd
extra vierge olijfolie
2 citroenen
biologische ciderazijn
25 ml gin
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
blender of staafmixer

Bereidingswijze

snijd de bleekselderij en komkommer in stukken.
Doe ze in een blender met de tuinerwten, tuinbonen, waterkers of spinazie, bieslook, munt en geitenkaas.
Snijd de asperges als je die gebruikt, in stukken.
Voeg toe aan de blender.
Scheur het brood in stukjes boven de blender, voeg een scheut olijfolie, het sap van 1 citroen, een scheutje ciderazijn, de gin en 250 ml koud water toe en maal alles glad.
Breng op smaak met peper en zout en doe alles in een kom of bak.
Dek af en laat in ten minste 1 uur goed koud worden in de koelkast.
Controleer voor het serveren of de soep goed op smaak is.
Voeg als het nodig is nog wat citroensap toe en schep de soep dan in kommetjes.
Sprenkel er nog wat olie over.

Bron

http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/911270/jamies-koele-lentesoep/?rq=koele+lentesoep

Serveertip

Garneer met een blaadje munt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten