Snelle slasoep
- Soep
- 10-20 min.
- Geplaatst op 12-03-2013
Een romige slasoep die binnen een kwartier op tafel staat
Ingrediënten 4 personen
2 kroppen hollandse sla3/4e liter bouillon (maakt niet uit welke, als het maar geen visbouillon is)
1 ui
2 tenen knoflook
4 eetlepels slagroom (ongeklopt)
2 eetlepels verse kervel (gedroogd kan ook, maar vers is lekkerder)
Nootmuskaat
Benodigdheden
StaafmixerVoorbereiding
Was de sla en snij deze in repen.
Snij de ui en knoflook in kleine stukjes.
Maak de bouillon aan (handig/snel om dit met gekookt water uit de waterkoker te doen, dan kookt de bouillon sneller als hij in de soeppan gaat).
Bereidingswijze
Fruit de ui en knoflook in boter in een (soep)pan. Voeg hierna de bouillon toe en breng dit aan de kook. Voeg de gesneden sla toe en laat dit 5 minuten koken. Haal de pan van het vuur en pureer de slasoep met de staafmixer. Voeg daarna de eetlepels slagroom en de kervel toe, en de nootmuskaat naar smaak. Klaar!
Bron
Schoonmoeder, maar komt uit de Allerhande.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties